Ayva Tatlısını Bu Şekilde Hiç Yemediniz! Yapılışı Farklı Olan Ayva Tarifi! Parmaklarınızı Yiyeceksiniz

Yemekteyiz programına bir bomba gibi düşen bu tatlı herkesin beğenisini kazandı. İzleyicileri ekran başına kilitleyen bu tatlıya baktığımız zaman son derece basit malzemeler ile hazırlandığını daha iyi anlayabiliriz. Hal böyle olunca çoğu insanlar çayın yayına ne ikram etsem diye düşünme derdine artık bir son vermiş oluyor. Gelin şimdi hep birlikte bu enfes tatlının malzemelerine ve ardından da nasıl yapıldığına bir bakalım..

Yemekteyiz programına bir bomba gibi düşen bu tatlı herkesin beğenisini kazandı. İzleyicileri ekran başına kilitleyen bu tatlıya baktığımız zaman son derece basit malzemeler ile hazırlandığını daha iyi anlayabiliriz.

Ayva Tatlısını Bu Şekilde Hiç Yemediniz! Yapılışı Farklı Olan Ayva Tarifi! Parmaklarınızı Yiyeceksiniz

Hal böyle olunca çoğu insanlar çayın yayına ne ikram etsem diye düşünme derdine artık bir son vermiş oluyor.  Gelin şimdi hep birlikte bu enfes tatlının malzemelerine ve ardından da nasıl yapıldığına bir bakalım..

 Ayva Tatlısı Malzemeleri;

  • 5 adet orta büyüklükte ayva
  • 1.5 su bardağı dolusu toz şeker
  • 2 bardak su
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 4-5 sap karanfil
  • 1 kutu lohusa şekeri
  • 1 su bardağı krem şanti
  • 1 yemek kaşığı toz çam fıstığı

 

Malzemelerin her biri kolaylıkla ulaşabileceğimiz malzemeler arasında yer alır. Son derece kolay bir tarif olan Ayva Tatlısı, kolay malzemeler ile yapılıyor. Hal böyle olduğu zaman da tatlılar arasından en çok yapılan olmaya da layık görülüyor. Şimdi de tatlımızın yapılış aşamasına geçelim.

Ayva Tatlısını Bu Şekilde Hiç Yemediniz! Yapılışı Farklı Olan Ayva Tarifi! Parmaklarınızı Yiyeceksiniz - Resim : 2

Ayva Tatlısı Yapılışı:

Öncelikle ayvaların kabuklarını soyun ve içini güzel bir şekilde temizleyin. Yayvan bir tencere alın ve ayvaları o tencereye dizin. Dizdikten sonra ise üzerine tülbent ile sarılmış olan ayva çekirdeği, lohusa şekeri, karanfil ve şeker koyun.

Ayva Tatlısını Bu Şekilde Hiç Yemediniz! Yapılışı Farklı Olan Ayva Tarifi! Parmaklarınızı Yiyeceksiniz - Resim : 3

Ağır ateşe iki bardak su alın ve ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen ayvaları daha sonra soğumaya bırakın. Krem şanti üzerindeki tarife bakarak biraz koyu kıvamda olacak şekilde hazırlayın. İçine de tarçın ilave edin ve karıştırın. Ardından bu tatlının üzerine çam fıstığı yerleştirerek servise sunun.

Her tarifte olduğu gibi bu tarifin de kendi içinde belli birtakım püf noktaları vardır. Örneğin tarif size ne vermişse siz o ölçüden dışarı çıkmamalısınız. Atacağınız bir bardak şeker tatlınızın daha şekerli olmasını beraberinde getirir.

Ayva Tatlısını Bu Şekilde Hiç Yemediniz! Yapılışı Farklı Olan Ayva Tarifi! Parmaklarınızı Yiyeceksiniz - Resim : 4

Bu durumda herhangi bir lezzet alamayabilirsiniz. Bunlara dikkat ederek hareket ederseniz son derece başarılı bir tatlı ortaya çıkarmış olursunuz. Bu detaylar sizin açınızdan son derece önemlidir diyebiliriz.

Servis edebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun...

Ayva Tatlısını Bu Şekilde Hiç Yemediniz! Yapılışı Farklı Olan Ayva Tarifi! Parmaklarınızı Yiyeceksiniz ile ilgili etiketler ayva tatlısı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.