Aytun Çıray'dan çok çirkin Çanakkale Köprüsü paylaşımı!

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, 1915 Çanakkale Köprüsü projesine geçiş garantisi üzerinden skandal bir eleştiride bulundu. Çıray, proje formatını "yap işlet/becer" ifadelerini kullanarak tanımladı.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılış törenine sayılı günler kaldı. 26 Şubat tarihinde açılması planlanan köprünün açılış tarihi değişti ve yeni tarih Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyuruldu.

2023 metrelik orta açıklığı ile dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü olma özelliğine sahip olan köprünün, kesin açılış tarihinin belirlenmesi üzerine muhalefet kanadından eleştiri sesleri yükselmeye başladı.

"YAP İŞLET BECER"

Eleştiri yapanlar arasında yer alan İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, kullandığı çirkin üslup ile büyük tepki topladı.

Çıray, dev projeyi geçiş garantisi üzerinden eleştirirken projenin formatını "yap işlet/becer" sözleriyle tarif etti.

Aytun Çıray, "Yap işlet/becer(!) devret modeliyle yapılan köprünün ihalesini Limak-Daelim-SK-Yapı Merkezi ortaklığı kazanmıştı. Hazine, otomobil başına 15 euro+KDV'den günlük 45 bin geçiş garantisi vermişti. Geçişler en az 275 TL olacak. Ve devlet şirkete her gün en az 10,5 milyon ödeyecek." ifadelerini kullandı.

Aytun Çıray'dan çok çirkin Çanakkale Köprüsü paylaşımı!

Aytun Çıray'dan çok çirkin Çanakkale Köprüsü paylaşımı! ile ilgili etiketler İYİ Parti küfür aytun çıray
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.