Ama bu komik cevabı engelleyemedi!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Uğur Dündar'la yaptığı röportajda evlere şenlik demeçler verdi! Çıray, dünyanın gıpta ile baktığı Türkiye'nin koronavirüs ile mücadele sürecini "başarısız" bulduğunu açıkladı

AK Parti'den ısrarla önümüzdeki seçimlerin 2023'te yapılacağı yönünde açıklamalar gelmesine karşın, muhalefet partisi temsilcileri son dönemde "erken seçim" söylentileri üzerinden siyasi pozisyon almaya gayret ediyor.

Millet İttifakı temsilcileri daha da ileri giderek, herhangi bir dayanak ya da emare olmamasına karşın iktidar partisinin kendi partilerine "erken seçim kumpası" hazırlayacağını öne sürüyor.

Muhalif kanadın gündeme getirmek istediği bu Ankara kulisi dedikodularına muhalefetin yandaş medyası da kayıtsız kalmadı. Sözcü yazarı Uğur Dündar bugün köşesinde bu dedikodu ateşine odun taşıyan isimler arasına katıldı.

İYİ Parti'nin Güvenlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray'la röportaj yapan Dündar, siyasi iktidarın defalarca reddettiği "erken seçim" iddialarını ısrarla gündeme getirerek, İYİ Parti'li Çıray'a sordu.

Ancak Aytun Çıray'a bu yönde "çanak" sorular soran Uğur Dündar beklediği yanıtları alamadı. Çünkü Çıray pekçok muhalif parti temsilcisinin aksine, olası bir erken seçim beklentisi olmadığını vurguladı.

NİYET OKUDULAR!

Çıray, Uğur Dündar'ın "Türkiye'nin temel meselesi ‘erken seçim mi' veya meselelerimizin yegane çözümü erken seçim mi?", "Saadet Partisi lideri Sayın Temel Karamollaoğlu'nun kuşkulandığı gibi başka hesaplar olabilir mi?" şeklindeki sorularına ise niyet okuma üzerinden şu yanıtı verdi;

"Olabilir. Ama bu tür yeni seçim kumpas planları varsa, onu neden bir erken veya baskın seçimde uygulayıp da ziyan etsinler?.. Eğer seçimlere ve seçim sonuçlarına daha önce hiç uygulamadıkları metotlarla müdahale edeceklerse, bunu 2023 Haziran'ındaki seçimlerde yapmaları daha makul, daha akıllıca olmaz mı? Çünkü böylece 2023 Haziran'ına kadar olan süreyi gözden çıkarmamış olurlar."

SKANDAL KORONA DEMECİ!

Uğur Dündar'ın "erken seçim" konusundaki ısrarlı soruları ile bunalan Aytun Çıray çok garip bazı açıklamalar da yaptı.

Çıray, bu sorulardan birini cevaplarken Türkiye'nin tüm dünyada gıpta ile izlenen ve örnek alınan koronavirüs ile mücadele sürecini "başarısız" bulduğunu ifade etti.

İyi Parti yöneticisi şu ifadeleri kullandı;

"Matematik olarak Meclis'te ne Cumhur İttifakı'nın, ne de muhalefetin tamamının erken seçim kararı çıkarma ihtimali yok. O halde tek çare; Türkiye'yi Sayın Erdoğan'ın seçime götürmesi. Ancak bu durumda hakkı olan 3 seneyi kullanmamış olacak. Zorda olan ekonomi, başarısız Covid -19 süreç yönetimi, hem de muhalefetin oylarının yüzde 55'te sabitlenmiş olması, erken seçimi halen imkânsız kılıyor."

 

 

 

Ama bu komik cevabı engelleyemedi! ile ilgili etiketler AK Parti Sözcü İYİ Parti Uğur Dündar seçim aytun çıray erken seçim
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.