Ayten Erman öldü mü? Ayşen Gruda'nın ablası Ayten Erman kimdir?

Türk sinemasının ve tiyatrosunun usta oyuncularından Ayten Erman, koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ayşen Gruda'nın da ablası olan Ayten Erman pek çok unutulmaz filmde yer almıştı.

Uzun süredir koronavirüs tedavisi gören 86 yaşındaki Ayten Erman’ın hayatını kaybetmesi sanat camiasını yasa boğdu. Erman aynı zamanda usta oyuncu Ayşen Gruda'nın kardeşi olması sebebiyle de tanınmaktaydı.

Ayten Erman kimdir?

26 Kasım 1935 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Ayten Erman, Osmanlı İmparatorluğu döneminde karargah olarak kullanılan bir konakta doğdu. Ayşen Gruda ve Ayben Erman’ın ablası olan Ayten Erman, Tuncay Özinel Tiyatrosu, Kenan Büke Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Avni Dilligil Tiyatrosu ve birçok özel tiyatro ve müzikalde sahne aldı.

Ayten Erman öldü mü? Ayşen Gruda'nın ablası Ayten Erman kimdir?

1985 yılında Kartal Tibet‘in yazıp yönettiği “Şendul Şaban” adlı filmde ünlenen Erman, 1988 yılında Haldun Dormen‘in yazıp yönettiği “Hisseli Harikalar Kumpanyası” isimli oyununda rol aldı.

1996 ve 2001 seneleri arasında “Çılgın Bediş” isimli dizisinde Mefaret rolünü oynadı. Cennet Mahallesi dizisinde Kısmet karakterine hayat veren Erman, oyuncu Şemsi İnkaya ile dünya evine girdi. Bu evliliğinden Ozan adında bir oğlu dünyaya geldi.

Ayten Erman öldü mü? Ayşen Gruda'nın ablası Ayten Erman kimdir? ile ilgili etiketler ayten erman
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.