Aytemiz Alanyaspor, Çaykur Rizespor'a acımadı... Rize küme düşmeye çok yakın

Süper Lig'in 31. haftasında Aytemiz Alanyaspor ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Evinde oynadığı son maçta Fenerbahçe'ye 2-5 mağlup olan 4. sıradaki Aytemiz Alanyaspor, kümede kalma savaşı veren rakibini 2-1 mağlup ederek 5 gollü hezimeti telafi etti. Milli araya 3-2'lik Trabzonspor galibiyetiyle giren ve kümede kalmak için umutlanan Karadeniz ekibi ise 26 puanla 19. sırada kaldı.

2-1

9. dakikada Alanyaspor öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta Candeias'ın pasında topla buluşan Emre Akbaba, rakibini geçerek ceza sahasına girdi. Kaleyi çaprazdan gören pozisyonda Emre Akbaba'nın yerden sert vuruşunda, savunmaya da çarpan top filelerle buluştu: 1-0

16. dakikada Alanyaspor'un sol taraftan kazandığı köşe atışını kullanan Emre Akbaba'nın ceza alanına ortasında kaleci Gökhan Akkan, çift yumrukla topu uzaklaştırmaya çalıştı. Ceza sahası dışındaki Candeias, önüne düşen topu kaleye gönderdi. Fatih Aksoy'un dokunuşuyla köşeye giden topu kaleci Gökhan Akkan uzanarak kontrol etti.

38. dakikada gelişen Çaykur Rizespor atağında, Fernandes'in savunma arkasına gönderdiği topu kontrol eden Pohjanpalo, kaleci Marafona ile karşı karşıya kaldı. Kademeye giren Furkan Bayır'ın son anda ayak koyduğu topu kaleci Marafona kontrol etti.

ÇAYKUR RİZESPOR'UN PENALTISI İPTAL EDİLDİ

42. dakikada Çaykur Rizespor'un sol kanattan gelişen atağında Sabo, ceza sahasına giren Cemali Sertel'e pasını çıkardı. Efecan Karaca'nın kayarak müdahalesi sonrası Cemali Sertel yerde kaldı. Maçın hakemi Halil Umut Meler, bu pozisyonda penaltı noktasını gösterdi. Ancak VAR uyarısı sonrası penaltı kararı iptal edildi.

Süper Lig'in 31. haftasında Aytemiz Alanyaspor ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geliyor.

60'ıncı dakikada Alanyaspor'un kazandığı korner vuruşunda topun başına geçen Novais kale önüne yükseltti. Pozisyonun ardından Alanyasporlu futbolcuların topa yükselen Ponck'un eline çarpan top olduğu itirazları üzerine VAR'da pozisyonu inceleyen hakem Halil Umut Meler, pozisyonda elle müdahalenin olduğunu belirleyerek penaltı noktasını işaret etti. Beyaz noktada topun başına geçen Efecan'ın şutu ağlarla buluştu: 2-0.

66'ncı dakikada Rizespor'dan Gebson'un sol çizgide kullandığı taç atışıyla başlayan oyunda Bolasie topu arka kale direğine yükseltti. Burada topla buluşan Cisse'nin vuruşu meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-1.

Milli maçlar dolayısıyla lige verilen aradan önce son maçında ağırladığı lider Trabzonspor'u 3-2 yenen Çaykur Rizespor, 30 maç sonunda 26 puanla ligin 19. sırasında yer alıyor.

52 puanla 4. sırada yer alan Akdeniz ekibi ise yoluna devam ediyor.

AYTEMİZ ALANYASPOR: Marafona, Juanfran, Fatih Aksoy, Furkan Bayır, Borja, Novais, Efkan, Emre Akbaba, Efecan Karaca, Tayfur Bingöl, Candeias

ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan Akkan, Gökhan Gönül, Holmen, Ponch, Cemali, Phiri, Gedson, Sabo, Boyd, Alper Potuk, Pohjanpalo

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz maç öncesi şunları söyledi:

"Kazandığımız bir Trabzonspor maçı önemli bir galibiyetti. Kırılma maçlarından birisi diye bakıyorum. Yeniden bir umut ışığı oldu. Dolayısıyla bundan sonraki süreç daha da önemli. Takım iyi çalışıyor ve iyi reaksiyon veriyor. Hemen hemen antrenmanda düşündüklerimizi yapmaya çalışıyorlar. Gayretli, istekli bir oyuncu grubu var ama önemli olan bunun sahaya yansıması. Bizim için geçerli olan sahadaki oyun ve sonuçlar. Daha doğrusu en önemlisi tabii ki oyundan ziyade sonuçlar. Çünkü seri galibiyet almamız, deplasmanda kazanmamız lazım. Üst üste bunları koyduğumuz zaman çıkış yoluna doğru gitmemiz gerekir. İnşallah bu çıkış yolu, bu maçla beraber olur."

Aytemiz Alanyaspor, Çaykur Rizespor'a acımadı... Rize küme düşmeye çok yakın

Aytemiz Alanyaspor, Çaykur Rizespor'a acımadı... Rize küme düşmeye çok yakın ile ilgili etiketler canlı izle Emre Akbaba Aytemiz Alanyaspor Çaykur Rizespor bülent korkmaz efecan karaca
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.