Lider Aytemiz Alanyaspor, Beşiktaş'a "dur" dedi

11 maçta 23 puan toplayan ve 12. haftaya lider giren Aytemiz Alanyaspor, 3 maçlık galibiyet serisi yakalayarak 19 puana ulaşan Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ederek kötü gidişata son verdi. 26 puana yükselen Akdeniz ekibinin Yunan "10 numara"sı Anastasios Bakasetas 1'i penaltıdan 2 gol attı.

Süper Lig'in 12. haftasında lider Aytemiz Alanyaspor ile Beşiktaş, Alanya'da kozlarını paylaştı. Başakşehir, Fenerbahçe ve Kasımpaşa galibiyetleriyle 3'te 3 yapan ve zirve ortağı haline gelen Siyah-Beyazlılar, zorlu deplasmanda üst üste 4. galibiyetini almak istiyordu ancak Akdeniz ekibi Anastasios Bakasetas'ın golleriyle 2-1 kazandı. Yağmurlu bir havada oynanan maçta Kartal'ın tek golünü 90'da penaltıdan Vincent Aboubakar attı.

Son 2 maçında mağlup olan Akdeniz ekibi ise kötü gidişata Beşiktaş karşısında dur dedi. Gençlerbirliği maçında kırmızı kart gören ve önce 2 maç ceza alan, ardından cezası tek maça inen teknik direktör Çağdaş Atan takımının başında sahadaydı.

Turuncu-Yeşilliler bu galibiyetle puanını 26'ya yükseltirken liderliğini devam ettirdi. Aytemiz Alanyaspor 13. haftada Denizlispor'a konuk olacak. Akdeniz ekibinde kırmızı kart gören golcü oyuncu Khouma Babacar, takımını Denizli deplasmanında yalnız bırakacak.

Galibiyet serisi Alanya'da son bulan ve 19 puanda kalan Beşiktaş ise BB Erzurumspor'u ağırlayacak.

Lider Aytemiz Alanyaspor, Beşiktaş'a "dur" dedi

Atilla Karaoğlan'ın yönettiği maçta 11'ler şöyle:

AYTEMİZ ALANYASPOR: Marafona, Juanfran, Caulker, Tzavellas, Tayfur, Berkan, Siopis, Bakasetas, Davidson, Bareiro, Babacar.

BEŞİKTAŞ: Utku, Rosier, Welinton, Montero, Rıdvan, Josef, Atiba, Dorukhan, Ghezzal, Larin, Aboubakar

Dk. 25 PENALTI! Alanya'nın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda top Rachid Ghezzal'in koluna çarptı. Hakem önce oyunu devam ettirdi, ardında VAR'ın uyarısıyla pozisyonu monitörden izledi ve penaltı kararı verdi.

Dk. 26 GOL! Penaltıda topun başına geçen Anastasios Bakasetas, Aytemiz Alanyaspor'u 1-0 öne geçirdi. Geçen hafta Gençlerbirliği deplasmanında bir penaltı atan, 90'da da 2. penaltıyı kaçıran Yunan yıldız büyük sevinç yaşadı. 27 yaşındaki futbolcunun bu sezon attığı 3 gol de penaltıdan...

Lider Aytemiz Alanyaspor, Beşiktaş'a "dur" dedi - Resim : 2

SERGEN YALÇIN'DAN TEPKİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, penaltı sonrasında yaşanan pozisyonlara tepki gösterdi. Yalçın, maçın hakemi Atilla Karaoğlan'a, "Hocam bir tane bize de çalacak mısın? Her pozisyonu Alanya'ya veriyorsun, ayıp" şeklinde seslendi.

Dk. 36 TEHLİKE! Alanya mutlak gol şansını Steven Caulker'la değerlendiremedi. Babacar'ın kafayla indirdiği topu önünde bulan İngiliz stoper ceza sahasına girdi, sert vurdu, top üstte dışarı gitti.

Dk. 43 KAÇTI! Tzavellas soldan ortaladı, Tayfur Bingöl kafayı vurdu, yerden seken top direği yalayıp dışarı çıktı. Aytemiz Alanyaspor 2. gole yine çok yaklaştı.

Lider Aytemiz Alanyaspor, Beşiktaş'a "dur" dedi - Resim : 3

Dk. 51 Alanyaspor yine etkili geldi! Davidson'un ceza sahası içinden çektiği şutta top kaleci Utku'da kaldı.

DK. 76 DİREK! Bakasetas'ın kullandığı serbest vuruşta top çataldan döndü!

Maçta 80 dakika geride kalırken Beşiktaş ciddi bir gol tehlikesi üretemedi.

Dk. 79 GOL! Anastasios Bakasetas kendisin ve takımının 2. golünü attı. Günün başarılı isimlerinden Tayfur Bingöl'ün ceza sahasına getirip Yunan orta sahaya çıkardığı top, Beşiktaş ağlarıyla buluştu: 2-0.

Dk. 82 KIRMIZI KART! Alanyaspor bu sezon ilk kırmızı kartını gördü. Senegalli golcü Khouma Babacar, 2. sarıdan kızardı.

Dk. 90 GOL! 86'da Davidson'un yerine giren Efkan Bekiroğlu, 83'te Ghezzal'in yerine giren Güven Yalçın'ı ceza sahasında düşürdü, hakem penaltı dedi. Beyaz noktanın başına geçen Vincent Aboubakar farkı 1'e indirdi: 2-1. Kamerunlu golcü bu sezon 6. golünü attı.

11 dakika uzayan maçta skor değişmedi.

Lider Aytemiz Alanyaspor, Beşiktaş'a "dur" dedi ile ilgili etiketler Beşiktaş Sergen Yalçın Aytemiz Alanyaspor Çağdaş Atan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.