Ayşenur Arslan'ın TMT'ye yönelik sözlerine RTÜK'ten inceleme

Ayşenur Arslan canlı yayında, Türk Mukavemet Teşkilatı için 'suikastlerle bilinen illegal, yarı resmi oluşum' ifadelerini kullanmıştı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin inceleme başlatıldığını duyururken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya özür beklediklerini açıkladı.

TV habercisi Ayşenur Arslan, Halk TV'de yayınlanan Medya Mahallesi adlı programda, Türk Mukavemet Teşkilatı'na (TMT) yönelik olarak, "Türk Mukavemet Teşkilatı, adada ve yakın interlandında suikastlerle bilinen bir illegal diyelim, yarı resmi bir oluşumdu." ifadelerini kullanmıştı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Ayşenur Arslan'ın Türk Mukavemet Teşkilatı'na yönelik bu sözleri nedeniyle inceleme başlatıldığını duyurdu.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Halk TV'deki Ayşenur Arslan'ın sunduğu programda; Kıbrıs Türkü'nün onuru ve bağımsızlığı için mücadeleler veren Türk Mukavemet Teşkilatı'na yönelik sözlerle ilgili inceleme başlatılmıştır" dedi.

 

TMT İLE İLGİLİ SÖZLERİ BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Arslan'ın TMT'ye yönelik sözleri büyük tepki çekerken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Ayşenur Arslan ve Halk TV'den özür beklediklerini açıkladı.

Karakaya, "Ayşenur Aslan Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatını (TMT) illegal, suikastçi bir örgüt olarak tanımlamıştır. TMT, Kuvayi Milliyenin Kıbrıs versiyonudur İhanetin geldiği noktaya bakın! Yazıklar olsun! Türk Milleti adına program sunucu ve Halk TV’den özür ve düzeltme bekliyoruz. Derhal" açıklamasını yaptı.

Ayşenur Arslan'ın TMT'ye yönelik sözlerine RTÜK'ten inceleme ile ilgili etiketler RTÜK MHP ayşenur arslan Türk Mukavemet Teşkilatı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.