Şimdi de SİHA ihracatını eleştirdi

CHP'ye yakın televizyon kanalı Halk TV'ni sunucusu Ayşenur Arslan, şimdi de Türkiye'nin yurt dışına İHA ve SİHA satışını eleştirdi. Arslan, bu satışların Türkiye'yi sadece rakamsal olarak büyüttüğünü, insanlara bir faydası olmadığını öne sürdü.

Türkiye ekonomisi, 2021 yılının ilk çeyreğinde yüzde 7 oranında büyüdü.

Ekonomide yaşanan bu gelişme, CHP'ye yakın televizyon kanalı Halk TV'deki Medya Mahallesi programında masaya yatırıldı.

Türkiye ekonomisinin büyümesini değerlendiren Ayşenur Arslan, İHA ve SİHA satışlarını diline doladı, bu satışların bir faydasının olmadığını söyledi.

"ÇOK CAHİLCE DE OLABİLİR..."

Ayşenur Arslan, "Mesela İHA-SİHA satışı gibi, Türkiye'yi rakamsal olarak büyüten ama evlere hiç yansımayan savunma sanayii hamleleri adı altında; Polonya'ya Ukrayna'ya ihraç edilen İHA'lar SİHA'lar da var. Biliyorsunuz küçük damat üretiyor bunları. Savaş malzemeleri, her zaman ekonomiyi büyümüş gösterir. Bu benim yorumum. Çok cahilce de olabilir, bilmiyorum." ifadelerini kullandı.

Şimdi de SİHA ihracatını eleştirdi

NE OLMUŞTU?

Türkiye'nin ilk milli ve özgün Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) Bayraktar TB2'nin, Polonya'ya ihraç edilmesi için anlaşma geçen hafta imzalandı.

İhracata yönelik anlaşma Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Sebastian Duda'nın huzurunda Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak tarafından imzalandı.

Böylece, Türkiye ilk defa NATO ve Avrupa Birliği üyesi bir ülkeye yüksek teknoloji içeren SİHA ihraç etmiş olacak.

Şimdi de SİHA ihracatını eleştirdi ile ilgili etiketler Halk TV SİHA ayşenur arslan Bayraktar

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.