Aysel Bora kimdir? Neden öldü?

Dünya edebiyatına mâl olan birçok yazarın eserini Türkçe’ye kazandıran çevirmen Aysel Bora hayatını kaybetti. Peki, Aysel Bora kimdir?

Jean-Paul Sartre’ın "Aydınlar Üzerine", Andre Gide’in "Tohum Ölmezse" ve "Isabelle", J.M.G. Le Clézio’nun "Göçmen Yıldızı", Amin Maalouf’un "Ölümcül Kimlikler", Nathalie Sarraute’un "Şimdi ve Açınız", Milan Kundera’nın "Bilmemek", "Roman Sanatı", “Perde" ve "Ölümsüzlük" gibi dünyaca ünlü eserlerin çevirmenliğini yapan Aysel Bora, 79 yaşında hayatını kaybetti.

Bora'nın vefatını Can yayınları sosyal medya hesabından takipçilerine duyurdu.

Aysel Bora kimdir? Neden öldü?

Aysel Bora Kimdir?

1943 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Aysel Bora, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdikten sonra Meydan Larousse ansiklopedisinin çevirmen kadrosunda yer aldı.

Bugüne kadar aralarında Jean-Paul Sartre’ın Aydınlar Üzerine, Georges Simenon’un Hollanda’da Bir Cinayet, Amin Maalouf’un Ölümcül Kimlikler, Nathalie Sarraute’un Şimdi ve Açınız adlı yapıtlarının da bulunduğu pek çok kitabı Türkçe’ye kazanıran Aysel Bora, 79 yaşında yaşamını yitirdi.

Aysel Bora kimdir? Neden öldü? ile ilgili etiketler Aysel Bora
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.