Ayşe Mine kimdir, kaç yaşında? Aslen nerelidir?

Ayşe Mine kimdir, kaç yaşında merak ediliyor. Sevilen şarkıları ile Ayşe Mine uzun aradan sonra Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programına konuk oldu. Ayşe Mine kimdir, kaç yaşında haberimizde.

Ayşe Mine kimdir, kaç yaşında, aslen nerelidir merak edilmektedir. Sevilen şarkıları ile ekranlarda sevenlerine güzel dakikalar yaşatan Ayşe Mine bugün Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programına konuk oldu.

Birbirinden güzel şarkıları ve açıklamaları ile dikkat çeken Ayşe Mine kimdir, kaç yaşında, aslen nerelidir sizler için derledik. Ayşe Mine kimdir, kaç yaşında? Aslen nerelidir?

Ayşe Mine kimdir, kaç yaşında?

Gerçek adı Mine Akyüz olan Ayşe Mine, 30 Ocak 1962'de İstanbul'da doğmuştur. Babasının ismi Celâlettin Akyüz, annesi ise Ender Hanım olduğu bilinmektedir. Trabzonlu olan Ayşe Mine eğitim hayatına Mecidiyeköy 6 Ekim İlkokulu’nda başlamdı. Ortaokul ve liseyi ise Mecidiyeköy Lisesi’nde tamamlamıştır.

Ayşe Mine 16 yaşında çıkardığı ilk 45’lik plağından "Demek Ki Öyle" isimli şarkısı ile adını duyurmaya başlamıştır. Kariyerinin başlarında Pop Müzik ve Türk Sanat Müziği türünde şarkılar okumuşsa da şöhretini 80'li yıllarda seslendirdiği 'Erkek Milleti' ve 'Yemin Mi Ettin' gibi Arabesk şarkıları onu asıl başarıya taşıyan parçaları olmuştur. 1994 yılında ise Mutlugiller dizisinde başrol olarak yer almıştır.

Ayşe Mine kimdir, kaç yaşında? Aslen nerelidir?

Ayşe Mine’nin, 1978'de televizyona çıkarıldığı ilk gecede meşhur olan sanatçıların ilk örneklerinden biri olduğu bilinmektedir. Mine, Nino Varon’un Nilüfer’den sonraki ikinci büyük keşfi olarak bilinmektedir.

1978 yıllarında Hürriyet Gazetesi tarafından verilen Hürriyet Gazetesi Altın Kelebek Ödülü'nü kazanan Ayşe Mine, 2019 yılında Onur Akay Medya tarafından Yaşam Boyu Onur Ödülü'nü kazanmıştır. 1979 yılında ise Atilla Atasoy ve Dağhan Baydur ile birlikte Eurovision seçmelerine katılarak Eurovision seçmelerinde yarı finale kadar yükselmişlerdir ancak finale kalamamışlardır.

Ayşe Mine, 1979 senesinde Ergün Günaydın'la evlenen ve daha sonra boşanmıştır. Sanatçının Ergün Günaydın ile evliliğinden 1980 yılında doğan Cenk ve 1981 yılında doğan Berk ile birlikte iki oğlu bulunmaktadır.

Ayşe Mine kimdir, kaç yaşında? Aslen nerelidir? ile ilgili etiketler ayşe mine kimdir kaç yaşında aslen nerelidir Mine Akyüz çocukları
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.