Ayrımcılık yapan Bolu Belediyesi'ne ceza!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu TİHEK, Bolu Belediye Başkanlığı’nın kentte yaşayan yabancılara yönelik su ve nikah ücretlerinde farklı tarife uygulanmasına ilişkin kararında ayrımcılık yasağı ihlali yapıldığına hükmetti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yabancılardan su ücretlerinin dolar kuru üzerinden alınacağını ve Nikah ücretlerinin 100 bin TL olduğunu açıklamıştı.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), Bolu Belediye Başkanlığı’nın kentte yaşayan yabancılara yönelik su ve nikah ücretlerinde farklı tarife uygulanmasına ilişkin kararında ayrımcılık yasağı ihlali yapıldığına hükmetti. Bolu Belediyesi hakkında 40 bin TL idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.

Kararda, Tanju Özcan'ın düşmanlık ve reddetme hissine yol açmayı amaçlayan söylemleri, Türkiye'nin içinde bulunduğu 2011 yılından bu yana yüksek sayıda göçmene ev sahipliği yapması ve yoğun bir şekilde entegrasyon çalışmaları içinde olması durumuyla bağdaşmamaktadır" ifadeleri yer aldı. TİHEK'in kararında "Söz konusu ifadelerin nefret söylemi boyutunda olduğu değerlendirilmektedir. Belediyelerin tarife ücretlerinin fahiş olarak belirlemesinin yetkinin kötüye kullanım olarak değerlendirildi" denildi.

NE OLMUŞTU?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu’da yaşayan ve mekanik sayaç kullanan Türk vatandaşlarından su ücretinin metreküpüne 2,5 TL, yabancılardan ise 2,5 dolar alınacağını duyurmuştu. Özcan, "Yabancısığınmacı kardeşlerimiz bundan rahatsız oldular mı? Eğer oldularsa Şam’da su daha ucuz. Buyursunlar. Nikah ücretleri de Şam’da ucuz" demişti.

 

 

 

Ayrımcılık yapan Bolu Belediyesi'ne ceza! ile ilgili etiketler Ceza bolu belediyesi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.