AYM'nin skandal kararına şehit ailelerinden tepki!

Çukur terörüne destek veren akademisyenleri aklayan Anayasa Mahkemesi'ne, Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu'ndan sert tepki geldi.

Anayasa Mahkemesi, önceki gün “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi” adıyla hazırlanan metne imza atan 9 akademisyenin, terör örgütü propagandası yapma suçundan cezalandırıldıkları gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvuruda hak ihlali kararı vermişti. Mahkeme ayrıca, başvuruculara 9 bin lira tazminat ödenmesine de hükmetti.

AYM'NİN İTİBARI ZEDELENMİŞTİR

Konfederasyon Genel Başkanı Ziya Sözen, AYM’nin 8’e karşı 9 oyla verdiği hukuk temelinden yoksun kararı ve kararı verenleri kınadıklarını belirterek “Bu karar biz şehit ailelerini derinden üzmüş, şehitlerimizin hatıralarına karşı saygısızlık niteliği taşımaktadır. Bu karar terör örgütlerine ve onlara destek verenleri desteklemiş, devletimize karşı başkaldırışı ve sokak olaylarını meşru göstermeye çalışmıştır. Bu karar Sur, Cizre, Nusaybin, Yüksekova gibi yerlerde devletimizin birliğine bütünlüğüne karşı başlatılan terörist kalkışmasını meşru göstermeye çalışmakla beraber, bu olaylarda görev alan asker, polis, güvenlik korucularımızı suçlu göstermeye çalışma çabasıdır. Bu karar bizim nazarımızda yok hükmündedir. Bu karar Anayasa Mahkemesine duyulan güveni zedelemiş, mahkemenin itibarını lekelemiştir. Bu kararı veren yargıçları Allah’a havale ediyoruz” ifadelerini kullandı.

AYM'nin skandal kararına şehit ailelerinden tepki!

ÇUKUR TERÖRÜNE DESTEK VERMİŞLERDİ

Sözde öz yönetim ilan ederek mahalleleri savaş alanına çeviren teröristler, 2015 yılının yazında Doğu ve Güneydoğu’da hendekler kazıp, barikatlar kurarak güvenlik güçlerine saldırmıştı.

O dönem SAT, SAS, bordo bereliler gibi seçkin birliklerin de yer aldığı operasyonlarda PKK’nın oyunu bozulmuş, hainler hendeklerinde boğmuştu. Operasyonlar sırasında ise 800’e yakın güvenlik görevlimiz şehit oldu.

AYM'nin skandal kararına şehit ailelerinden tepki! ile ilgili etiketler Anayasa Mahkemesi Şehit AYM
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.