AYM'nin ikiye bölündüğü karar

Şehirler arası kara yollarında gösteri yürüyüşünü yasaklayan düzenleme Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından iptal edildi. 8 üye düzenlemenin iptali yönünde oy kullanırken, 8 üye ise karara muhalif kaldı. Eşitlik durumunda başkanın oyu 2 sayıldığı için düzenleme iptal edildi.

Anayasa Mahkemesi (AYM) şehirler arası kara yollarında gösteri yürüyüşünü yasaklayan düzenlemeyi iptal etti. Başkan dahil 8 isim düzenlemenin iptali yönünde oy kullanırken, 8 üye ise karara muhalif kaldı. Ancak eşitlik durumunda başkanın oyu 2 sayıldığı için düzenlemenin iptaline karar verildi.

Yeni Şafak'ın haberine göre: Kararın gerekçesi dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara muhalif kalan üyeler, yasağın, “kamu düzeninin (trafik güvenliği) ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacına” dayalı olduğuna dikkat çekti. Aksi halde can ve mal güvenliğinin risk altına gireceği belirtildi.

Karar,  yürüyüş yapan maden işçilerinin fotoğrafıyla sosyal medyada paylaşıldı.

AYM'nin ikiye bölündüğü karar
BİSİKLET TARTIŞMASI!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önce söz konusu kararı, “Madem özgür bir ülkeyiz, polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. Anayasa Mahkemesi Başkanı’na söylüyorum kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım sen var mısın?” sözleriyle eleştirmişti.

Soylu’nun açıklamasının ardından “bisiklet” tartışması başlamış ve AYM üyesi Engin Yıldırım ise bisiklete binerken çekildiği fotoğrafları paylaşarak Bakan Soylu’ya göndermede bulunmuştu.

Yıldırım daha sonra da AYM’nin fotoğrafı eşliğinde “Işıklar yanıyor” notuyla yaptığı paylaşımla gündeme gelmişti.

AYM'nin ikiye bölündüğü karar ile ilgili etiketler AYM yürüyüş iptal karar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.