AYM Üyesi Yıldırım'dan 3. tweet

Sosyal medya hesabından paylaştığı ışıkları yanan Anayasa Mahkemesi fotoğrafı ve "ışıklar yanıyor" mesajı ile darbe iması yapan AYM eski Başkanvekili ve üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım, kullandığı ibarenin maksadı aşan bir şekilde yorumlandığını ileri sürdü Büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Yıldırım, gayesinin ise "AYM'nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmak" olduğunu ileri sürdü.

Türkiye Anayasa Mahkemesi üyesi ve eski başkanvekili Engin Yıldırım'ın attığı ve darbe iması olarak nitelenen "ışıklar yanıyor" mesajını tartışıyor. 

AYM'nin gece çekilmiş ve ışıkları yanık olarak görüldüğü bir fotoğrafını paylaşan ve "Işıklar yanıyor" mesajı ile paylaştığı mesaj sonrası büyük tepki çeken Yıldırım, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Aslan'ın tüm üyeleri acil toplantıya çağırmasının ardından 3. bir mesaj daha paylaştı. 

"Işıklar yanıyor" mesajının ardından durumu kurtarmak için "Işıklar yanıyor" derken hukukun ışığı yanıyor demek istedim. Başka ışıkları değil" diyen Yıldırım daha sonra bunları silmişti. 

Yıldırım toplantı çağrısının duyulmasından kısa süre sonra paylaştığı 3. masajında mesajının maksadı aşan bir şekilde yorumlandığını ve bundan üzüntü duyduğunu ifade etti. 

"Gayem, AYM'nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı." diyen Yıldırım'ın mesajı şöyle:

"Şahsi twitter hesabımda yaptığım paylaşımda kullandığım ibare maksadı aşan bir şekilde yorumlandı ve bundan büyük bir üzüntü duymaktayım. Gayem, AYM'nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı. Demokrasi dışı tüm oluşum, araç ve teşebbüsleri ima etmem asla söz konusu değildir."

AYM Üyesi Yıldırım'dan 3. tweet

AYM Üyesi Yıldırım'dan 3. tweet ile ilgili etiketler Anayasa Mahkemesi Darbe AYM Engin Yıldırım ışık
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.