AYM, HDP'li Güzel'in dokunulmazlığını kaldıran TBMM kararının iptal istemini 22 Mart'ta görüşecek

Anayasa Mahkemesi (AYM), Diyarbakır Milletvekili HDP'li Semra Güzel'in yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin TBMM kararının iptali istemini, 22 Mart'ta görüşecek.

SuperHaber, HDP'li Semra Güzel'in PKK kampında terörist sevgilisiyle fotoğraflarını ortaya çıkarmış, ardından Güzel hakkında iki ayrı soruşturma açılmıştı. Daha sonra TBMM kararıyla HDP'li Semra Güzel'in dokunulmazlığı kaldırılmıştı. 

TBMM KARARININ İPTALİ İÇİN ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURDU

Güzel, iki ayrı TBMM kararının iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine başvuruda bulundu.

22 MART'TA KARAR VERİLECEK

AYM, TBMM kararlarına karşı iptal istemiyle yapılan başvuruları 22 Mart'ta Genel Kurul'da görüşerek, karara bağlayacak.

Öldürülen PKK'lı teröristle fotoğrafları SuperHaber'in haberiyle gündeme gelen ve "silahlı terör örgütüne üye olma" iddiasıyla hakkında iki ayrı fezleke hazırlanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in, TBMM Genel Kurulunda, iki ayrı kararla yasama dokunulmazlığının kaldırılması kararlaştırılmıştı.

Dokunulmazlığının kaldırılmasının ardından HDP'li Semra Güzel hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı.

AYM, HDP'li Güzel'in dokunulmazlığını kaldıran TBMM kararının iptal istemini 22 Mart'ta görüşecek ile ilgili etiketler HDP Anayasa Mahkemesi semra güzel
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.