AYM hak ihlali kararı vermişti! HDP'li Gergerlioğlu tahliye edildi

Anayasa Mahkemesi (AYM), milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu için hak ihlalı kararı aldı. Oybirliği ile alınan bu kararın ardından Gergerlioğlu serbest bırakıldı. Gergerlioğlu'nu Sincan Cezaevi'nin kapısında ailesi karşıladı.

Anayasa Mahkemesi, HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun 'siyasi faaliyette bulunma hakkı' ile 'ifade hürriyeti hakkı'nın ihlal edildiğine oy birliğiyle hükmetmişti.  Yüksek Mahkeme kararı Kocaeli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Tahliye kararı çıkan Gergerlioğlu, kararın ardından akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Sincan Cezaevi'nden tahliye edilen Gergerlioğlu'nu ailesi karşıladı. O anların fotoğraflarını oğlu Salih Gergerlioğlu sosyal medyadan paylaştı.

AYM hak ihlali kararı vermişti! HDP'li Gergerlioğlu tahliye edildi

 

AYM GERGERLİOĞLU HAKKINDA HAK İHLALİ KARARI ALMIŞTI

Anayasa Mahkemesi (AYM), milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun 'siyasi faaliyette bulunma hakkı' ile 'ifade hürriyeti hakkı'nın ihlal edildiğine oy birliğiyle hükmetti. Gergerlioğlu'na 30 bin lira tazminat ödenmesine de hükmeden AYM, tahliye sürecinin başlatılması için yerel mahkemeye yazı yazılmasına da karar verdi.

NE OLMUŞTU?

'Terör örgütü propagandası yapma' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası alan ve bu cezası Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi tarafından onanan Gergerlioğlu'nun onama kararının Meclis Genel Kurulu'nda okunmasının ardından vekilliği düşürülmüştü. TBMM Genel Kurulu'nda ve HDP Grubu'nda bir süre oturma eylemi yapan Gergerlioğlu, daha sonra tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

AYM hak ihlali kararı vermişti! HDP'li Gergerlioğlu tahliye edildi ile ilgili etiketler Anayasa Mahkemesi tahliye HDP Ömer Faruk Gergerlioğlu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.