AYM Başkanı Zühtü Arslan'dan 'hak ihlali' çıkışı

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, "Anayasa hükümleri yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını bağlayan üstün hukuk kurallarıdır." açıklamasında bulundu. Arslan, sözlerinin devamında Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmamasının, Anayasa'yı tamamen anlamsız ve işlevsiz hale getirebileceğini söyledi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Anayasa Mahkemesi yeni üyesi İrfan Fidan’ın yemin törenine katılarak konuşma yaptı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, “Anayasaya ve ilgili kanuna göre idari ve yargısal makamlar, Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulamakla yükümlüdür. Anayasa Mahkemesi kararlarının bağlayıcılığı ve buna bağlı olarak uygulanma zorunluluğu, anayasal hak ve özgürlüklerin korunmasının da güvencesidir” dedi.

AYM Başkanı Zühtü Arslan'dan 'hak ihlali' çıkışı

“Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmaması, Anayasayı tamamen anlamsız ve işlevsiz hale getirebilir” ifadesini kullanan Arslan, ”Anayasa’nın anlamsız hale geldiği, bireylerin ve toplumun hukuka ve devlete olan güveninin sarsıldığı yerde ise bizleri bir arada tutan değerleri koruma imkanı kalmayacaktır” diye konuştu.

 

AYM Başkanı Zühtü Arslan'dan 'hak ihlali' çıkışı ile ilgili etiketler Anayasa Anayasa Mahkemesi Zühtü Arslan AYM
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.