Ayliz ne demek? Kuranda geçiyor mu? Ayliz anlamı nedir?

Ayliz isminin anlamına yönelik araştırmalar sürerken diğer yandan da Ayliz Kuran'da geçiyor mu sorusuna da yanıt aranıyor. Türk Dil Kurumu Ayliz isminin anlamına ne diyor? Nasıl yazılıyor?

Ayliz isminin anlamı nedir, Kuran'da geçiyor mu soruları internet ve sosyal medyada merak edilip araştırılan sorulardan. Türk Dil Kurumu'na göre Ayliz ismi ne anlama geliyor?

AYLİZ İSMİ KURANDA GEÇİYOR MU?

Okunuşu ile herkes tarafından çok fazla sevilen toplayan Ayliz’in anlamı aynı zamanda bebek bekleyen ebeveynlerin de beğenisini topladı. Ayliz Türkçe’de yer almayan Farsça kökenli isim olarak kaynaklarda yer alıyor. Bebek sahibi olmayı bekleyen çiftlerin dikkatini çeken Ayliz ismi cennet kelimeleri ile anlam barındırıyor. Kız bebekler için tercih edilen Ayliz’in ay parıltısı ve cennetten bir bahçe anlamlarını taşıdığı biliniyor. Kız çocuklar için değerlendirilen bu güzel isminin anlamını öğrenerek bebeğinize özel bir isim verebilirsiniz.

Ayliz İsminin Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu’nda (TDK) yer almayan Ayliz ismi Cennetteki en güzel hurinin adı yada ay parıltısı anlamlarını barındırıyor.

Ancak bu bilgi ile ilgili kesin bir doğruluk payı yer almıyor.

Ayliz ismi kız cinsiyetinde nadir kullanılan bir isim olarak yer alıyor.

Ayliz İsmi Kuran’da Geçiyor mu ?

Bir çok kişinin büyük merak içerisinde aradığı Ayliz isminin Kuran’da geçip geçmediğine dair kesin bir bilgi yoktur.

Ayliz ne demek? Kuranda geçiyor mu? Ayliz anlamı nedir? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu Ayliz anlam mana Seni Çok Bekledim
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.