Aykut Sözeri kimdir? Kaç yaşında, neden öldü?

Ünlü seslendirme sanatçısı Aykut Sözeri 72 yaşında hayatını kaybetti. Yapılan haberlerin ardından Aykut Sözeri'nin hayatı ve ölüm sebebi büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Aykut Sözeri kimdir? Kaç yaşında, neden öldü? Ayrıntılar haberimizde...

Sanatçının vefat haberini Aykut Sözeri'nin kendisi gibi oyuncu oğlu Cenk Sözeri duyurdu. Cenk Özeri acı haberi şu sözlerle paylaştı:

"İçim çok ama çok acıyarak yazıyorum... Maalesef Babamız Aykut Sözeri'yi kaybettik. Cenaze töreni Yarın (Bugün) Saat 15. 00'de Ankara Yenimahalle Ahmet Efendi Camii, Karşıyaka Mezarlığı'nda olacak. Tüm dostlarının ve sevenlerinin ve tiyatro camiasının başı sağ olsun."

Yapılan haberlerin ardından, "Aykut Sözeri kimdir? Kaç yaşında, neden öldü?" sorusu merakla araştırılmaya başlandı. Detaylar haberimizde... 

Aykut Sözeri kimdir? Kaç yaşında, neden öldü?

AYKUT SÖZERİ KİMDİR?

Aykut Sözeri, 1950 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Aykut Sözeri, Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden 1969 senesinde mezun oldu. Daha öğrencilik yıllarında Devlet Tiyatroları'nda oynayan Sözeri; Cüneyt Gökçer, Mahir Canova, Bozkurt Kuruç gibi hocalardan dersler aldı.

Aykut Sözeri, Ankara Devlet Tiyatrosu başta olmak üzere devlet tiyatrolarının farklı bölgelerinde yönetmen ve oyunluk yaptı. Bu çalışmalarına emeklilikten sonra da "konuk sanatçı" olarak devam eden Sözeri, TRT'de uzun zaman seslendirme sanatçılığı yaptı. 

Aykut Sözeri, yerli ve yabancı birçok oyuncuyu seslendirdi. Asıl mesleği tiyatro oyunculuğu olan Sözeri, dizi ve filmlerde de rol aldı. Sözeri, tiyatro oyuncusu olan Cenk Sözeri'nin de babasıdır.

AYKUT SÖZERİ NEDEN ÖLDÜ?

Aykut Sözeri'nin ölüm sebebine yönelik henüz bir açıklama yapılmadı.

Aykut Sözeri kimdir? Kaç yaşında, neden öldü? ile ilgili etiketler ölüm vefat Aykut Sözeri
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.