Aykut Edibali kimdir? Neden Öldü? Aykut Edibali eşi kimdir?

Millet Partisi Genel Başkanı siyasetci Aykut Edibali vefat etti. 13 Nisan 1942 doğumlu olan siyasetçi, yazar ve Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali ardından birçok eser bıraktı. Peki Aykut Edibali kimdir? Aykut Edibali eşi kimdir?

Aykut Edibali Hakk'a yürüdü. Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali, bir dönem Yeniden Milli Mücadele isimli bir siyasi hareketin başlatılmasına öncü olmuştu. 1984 yılında Islahatçı Demokrasi Partisi'ni kuran Aykut Edibali 14 Ocak 2022 tarihinde vefat etti. Peki Aykut Edibali kimdir? Aykut Edibali'nin eşi kimdir?

AYKUT EDİBALİ KİMDİR?

Aykut Edibali, 13 Nisan 1942 tarihinde Afyonkarahisar, Sandıklı’da doğmuştur. Babası Ali Edibali, annesi Rahime Edibali’dir. Afyon Dumlupınar İlkokulundan 1953 yılında, Afyon Ortaokulundan 1956 yılında, Afyon Lisesinden 1959 yılında mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden de 1963 yılında mezun oldu.

Mezun oyâsi hareket başlattı. Lideri olduğu bu hareket "Yeniden Milli Mücadele" ismiyle Türk siyasal ve sosyal hayatında yerini aldı.

Millet partisi genel başkanı edibali, kayseri'de - Kayseri Haberleri

1970 yılında Otağ Yayınevi ve tesislerini kurdu. 3 Şubat 1970 tarihinde “Yeniden Milli Mücadele” dergisini çıkarmaya başladı. Aykut Edibali, Yeniden Milli Mücadele, Bayrak, Pınar, Çınar, Gerçek, Çağrı dergilerinde yazılar yazdı.

1974 yılında yazdığı “Türkiye’nin Kıbrıs Politikası ne olmalıdır” kitabında Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulmasını ve adanın ilhakını önerdi.

Mart 1975 de Yeni Ortam Gazete ve Matbacılık tesislerini satın alarak çıkardığı Bayrak Gazetesi, 4 yıl günlük yayını sürdürdükten sonra haftalık Gazete’ye dönüştü.

Yeniden Milli MücadeIe" kadroIarı 24 Mart 1984 tarihinde Islahatçı Demokrasi Partisini kurdu. Bu partide Kurucu GeneI Başkanı olarak hizmetlerini sürdürdü.

1991 yılında Islahatçı Demokrasi Partisi olarak, Refah Partisi ve Milliyetçi Çalışma Partisi ile işbirliği yaptı.

6 Kasım 1991 tarihinde Refah Partisi Kayseri milletvekili olarak 19. dönemde milletvekili seçilerek TBMM’ye girdi. Daha sonra istifa ederek, 1992 yılında Barış ve Birlik Partisini kurarak genel başkan oldu.

23 Kasım 1992 tarihindeki Islahatçı Demokrasi Partisi'nin ikinci olağan kongresinde Birlik ve Barış Partisi, Bayrak Partisi ve Millet Partisi birleşerek “Millet Partisi” adını aldı ve Genel Başkanlığına Aykut Edibali seçildi. Tüm kongrelerde olduğu gibi yine Millet Partisinin Mayıs 2012'de yapılan kongresinde tek liste ile aday oldu ve Genel Başkanlığa tekrar seçildi.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan milletvekili seçimlerine Aykut Edibali, eşi Filiz Edibali ve büyük kızı Rahime ile birlikte aday oldu.

ESERLERİ

- Türkiye’nin Kıbrıs Politikası ne olmalıdır?

- Sosyal Sistemlerin Temelleri

- Milli mücadelede Kadroların Vazifeleri

- Komünist İhtilale Karşı Tedbirler

- İlmi Sağ- Kadroların Vazifeleri

- İnkılap İlmi- Milli Mücadelenin stratejisi

- Birlik Davamız

- Kuran’ın Aksiyon Öğretisi

- Beş Çayı

Aykut Edibali kimdir? - Yeni Akit

AYKUT EDİBALİ'NİN EŞİ KİMDİR?

Aykut Edibali 1975 yılında hukukçu Filiz Kapuszoğlu il evlendi. Üç kız ve üç erkek çocuğu olan Aykut Edibali 14 Ocak 2022 tarihinde hayatını kaybetti.

Aykut Edibali kimdir? Neden Öldü? Aykut Edibali eşi kimdir? ile ilgili etiketler Parti aykut edibali kimdir aykut edibali neden öldü aykut edibali eşi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.