Ayıyı vurup işkence eden kişi yakalandı

Artvin’de yavru ayıyı tüfekle vuran ve daha sonra köpeklerle saldırarak işkence eden şahıs gözaltına alındı.

Artvin’in Arhavi ilçesinde yavru ayıyı tüfekle vuran ve daha sonra köpekleri üzerine saldırtarak işkence eden kişinin görüntüleri sosyal medyada büyük tepkiye neden olmuştu.

Şahıs kısa sürede jandarma tarafından yakalanarak hakkında adli ve idari işlem başlatıldı.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından paylaşılan görüntülerde Artvin'in Arhavi ilçesinde bir yavru ayının vurulduktan sonra üzerine köpeklerin salındığı görülüyor. Acı çeken yavru ayı kendini korumaya çalışırken, elinde tüfekle bekleyen avcı da o anları seyrediyor.

HAYTAP üyeleri, hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğu avcının cezalandırılmasını istedi. HAYTAP tarafından yapılan yazılı açıklamada "Artvin Arhavi'de ayı yavrusu kimseye zarar vermediği halde avcılar tarafından vuruldu ve köpeklere parçalatılmaya çalıştı. Ayıların vurulması hayvanların koruma kanunu kapsamında olmadığı için hemen kişinin tutuklanması için suç duyurusunda bulunduk" denildi.

Ayıyı vurup işkence eden kişi yakalandı ile ilgili etiketler Artvin Ayı (hayvan) avcı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.