Ayetel Kürsi Türkçe meali! Ayetel Kürsi Arapça oku, faziletleri nelerdir?

Ayetel Kürsi okunuşu! Kur’an-ı Kerim’de Bakara Suresi’nin 255. ayeti kerimesi olan Ayetel Kürsi Türkçe meali merak edilmektedir. Koruyucu özelliğe sahip olan Ayetel Kürsi okumak, Allah’a sığınmak anlamını taşır. Ayetel Kursi faziletleri nelerdir? Ayetel Kürsi Arapça oku, dinle…

İçerisinde Allah-u Teala’nın kürsüsü zikredildiği için Ayetel Kursi adıyla da bilinen bu ayet, Kuran-ı Kerim'de Bakara Suresi’nin 255. ayetidir. Medine-i Münevvere’de indirilen ve birçok fazileti olan Ayetel Kürsi, koruyucu özelliklere sahip olan bir ayet-i kerimedir. Farz namazlarından sonra okunduğu gibi diğer zamanlarda da Allah'a sığınmak ve şerden korunman adına da okunur.

Ayetel Kürsi Arapça Okunuşu

Allâhu lâ ilâhe illâ huve’l-hayyu’l-kayyûm. Lâ te’huzuhû sinetun ve lâ nevm. Lehû mâ fi’s-semâvâti ve mâ fi’l-ardı men zellezî yeşfe’u ‘ındehû illâ bi iznih. Ya’lemu mâ beyne eydîhim ve mâ halfehum ve lâ yuhîtûne bi şey’in min ‘ılmihî illâ bimâ şâe vesi’a kursiyyuhu’s-semâvâti ve’larda ve lâ yeûduhû hıfzuhumâ ve huve’l-‘aliyyu’l-‘azîm.

Ayetel Kürsi Türkçe Meali

Allah, kendisinden başka hiçbir ilâh olmayandır. Diridir, kayyumdur. O’nu ne bir uyuklama tutabilir, ne de bir uyku. Göklerdeki her şey, yerdeki her şey O’nundur. İzni olmaksızın O’nun katında şefaatte bulunacak kimdir? O, kulların önlerindekileri ve arkalarındakileri (yaptıklarını ve yapacaklarını) bilir. Onlar O’nun ilminden, kendisinin dilediği kadarından başka bir şey kavrayamazlar. O’nun kürsüsü, bütün gökleri ve yeri kaplayıp kuşatmıştır. (O, göklere, yere, bütün evrene hükmetmektedir.) Gökleri ve yeri koruyup gözetmek O’na güç gelmez. O, yücedir, büyüktür.

Ayetel Kürsi Türkçe meali! Ayetel Kürsi Arapça oku, faziletleri nelerdir?

Ayetel Kürsi’nin Faziletleri Nelerdir?

Bakara Suresi’nin 255. ayeti kerimesi olan Ayetel Kürsi, Kur’an-ı Kerim’in dörtte biri olduğunun vurgulanması sebebiyle duaların kabul olması adına bol bol okunmalıdır.

- Nazara karşı okunursa koruma sağlar.

- Hasta olan kimselere şifa verir.

- Şeytanın kötülüklerinden korur.

- Cennetin kapılarını açar.

- Sıkıntılardan kurtarır ve kalben feraha kavuşmaya vesile olur.

- Bolluk, bereket ve nasip sağlar.

Ayetel Kürsi Okumanın Faydaları

- Allah-u Teala’nın en büyük simi Ayetel Kürsi’dedir. Bundan dolayı Ayetel Kürsi ile dua edilerek dilek dilenirse Allah katında bu dua kabul olunur.

- Ayetel Kürsi’yi her daim eden kişiye, Allah kayırlı ve kıymetli kapılarını açar

- Ayetel Kürsi okunan eve şeytan uğramaz.

- Ayetel Kürsi okuyanın geçmişte işlemiş olduğu günahları af olur.

- Ayetel Kürsi okuyan kimseye Allah bütün kapılarını sonuna kadar açar.

- Ayetel Kürsi okunan evde büyü tutmaz.

- Ayetel Kürsi’yi her namazdan sonra okuyan kimseye cennetin 8 kapısı da sonuna kadar açılır.

- Ayetel Kürsi’yi okuyan dertlerinden kurtulur.

- Ayetel Kürsi namazlardan sonra okunursa yedi gök yarılır ve Allah onun üzerine rahmet yağdırır.

- Ayetel Kürsi okuyanın 7 kalenin içine girmiş gibi korunacağı kabul edilir.

- Ayetel Kürsi yemek, pirinç, ekmek gibi şeylere 313 kere okunursa o nimetin bereketi artar.

- Ayetel Kürsi okumak nazardan korur.

 

Ayetel Kürsi Türkçe meali! Ayetel Kürsi Arapça oku, faziletleri nelerdir? ile ilgili etiketler ayetel kürsi Ayetel Kürsi okunuşu Ayetel Kürsi Arapça Ayetel Kürsi Faziletleri Ayetel Kürsi Türkçe meali
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.