Aydos Gölü alarm veriyor

Kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalan İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı yüzde 20'lere inerek son 10 yılın en düşük seviyesine ulaşırken, bu durumdan kentte bulunan göller de nasibini aldı. Sancaktepe'deki Aydos Gölü'nde sular gözle görülür bir şekilde azalırken, suları çekilen göl havadan görüntülendi.

Kurak geçen yaz aylarının ardından beklenen sonbahar yağmurlarının gelmemesi nedeniyle İstanbul’da barajların yanı sıra göller de alarm verdi.

Sancaktepe'de bulunan Aydos Ormanı'ndaki Aydos Gölü vatandaşların ziyaret ettiği yerler arasında bulunuyor. Doğa harikası Aydos Gölü kurak geçen günlerin ardından beklenen yağmurların yağmaması nedeniyle tehdit altında.

Aydos Gölü alarm veriyor

SULAR ÇEKİLDİ

Tabiat harikası gölün kaynak noktasından başlayarak gözle görülür bir şekilde sularının çekilmesi dikkat çekti.

Aydos Gölü alarm veriyor - Resim : 2

HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Gölde bulunan suyun yüzde 25 oranında seviyesinin düştüğü görüldü. Öte yandan su seviyesi azalan göl drone ile havadan görüntülendi.

Aydos Gölü alarm veriyor ile ilgili etiketler Baraj Sancaktepe kuraklık aydos gölü su sıkıntısı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.