Abdullah Gül'ün hayali: Millet İttifakı olmadı, Cumhur İttifakı adayı olayım...

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Millet İttifakı'ndan aradığı yüzü bulmayınca bu kez ibreyi Cumhur İttifakı'na çevirdi! Gül'ün Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olmak için fırsat kolladığına yönelik iddialar kulisleri hareketlendirdi....

Cumhurbaşkanlığı görevinin sona ermesinden sonra defalarca "aktif siyaseti bıraktım" açıklaması yapan Abdullah Gül, "pasif" siyaset yapmaya devam ediyor.

2018 yılında düzenlenen seçimlerde, kendisine "kardeşim" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı iktidardan devirmek için "çatı adayı" olmaya soyunan Gül, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in vetosu ile adaylıktan son anda vazgeçmişti.

Ancak Gül, Beştepe'ye çıkma arzusu konusunda hâlâ pes etmiş görünmüyor. İrlandalı yazar Samuel Beckett'in ünlü, "Denedin yenildin, yine dene, yine yenil. Daha iyi yenil" felsefesini benimseyen Abdullah Gül, sık sık Millet İttifakı'nı oluşturan parti liderleri ile dirsek temasında bulunarak nabız yokluyor.

Son gelişmeler ise 11. Cumhurbaşkanı'nın yavaş yavaş Millet İttifakı'nın "çatı adayı" olma hayalinden vazgeçtiğini gösteriyor.

Bu konuda Aydınlık yazarı İsmet Özçelik'ten dikkat çeken bazı yorum ve değerlendirmeler geldi.

Buna göre, Abdullah Gül önümüzdeki dönem için gözünü Cumhur İttifakı'nın adayı olmaya çevirdi!

Özçelik, bugünkü yazısının "Gül'ün hayali" başlığını taşıyan bölümünde, Abdullah Gül'ün yakın çevresinden aldığı kulis bilgileri paylaştı.

Aydınlık yazarı şu ifadeleri kullandı;

"Abdullah Gül. Bu aralar gideni geleni çok. Çok kızdığı, Cumhurbaşkanlığı sonrasında, “Kendi ikbali için benim önümü o kesti” dediği, Davutoğlu ile bile barıştı.

Çevresindekiler Gül’le ilgili şunları anlatıyor:

“Seçime daha uzun süre var. Erdoğan’ın adaylığı net değil. Çeşitli nedenlerle aday olmayabilir. Erdoğan kaybederse sonrası hiç iyi olmaz. İşte bu noktada Gül devreye girer. Cumhur İttifakı adayı olabilir. Babacan ve Davutoğlu da geri gelir. Gül de devri sabık yaratmaz.”

Belli ki Gül’ün hayali geniş. Gözü hâlâ Cumhurbaşkanlığında. İddiaları Ak Parti eski İstanbul milletvekillerinden birine sordum. “Bu bilgiler bana da geldi. ABD ve İngiltere’nin (B) planı olabilir” görüşünde."

 YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Abdullah Gül'ün hayali: Millet İttifakı olmadı, Cumhur İttifakı adayı olayım... ile ilgili etiketler Abdullah Gül Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhur İttifakı aday aydınlık ismet özçelik
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.