Aydın'ın ciğerleri yanıyor! Alevler yayılıyor...

Aydın'ın Söke ilçesinde bugün öğleden sonra ziraat alanında başlayan yangın ormanlık alana sıçradı. Havadan ve karadan müdahaleye rağmen büyüyen yangın yerleşim bölgeleri ile birlikte Dilek Adası Milli Parkı'nı da tehdit etmeye başladı. Havanın kararması ile birlikte söndürme çalışmaları sadece karadan sürdürülürken alevlerin tehdit ettiği 50 ev tahliye edildi.

Söke'nin kırsal Akçakoca Mahallesi yakınlarındaki ziraat alanında, bugün saat 15.50 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Ormanlık alana sıçrayan yangına ihbar üzerine bölgeye gönderilen 2 uçak, 20 arazöz, 8 su tankeri, 3 dozer ve orman ekipleri tarafından müdahale edildi. 

Rüzgarın yön değiştirmesiyle alevler Söke'nin Çeltikçi ve Yenidoğan mahallelerine yöneldi. Söke ilçesi bir süre duman altında kaldı.

Aydın'ın ciğerleri yanıyor! Alevler yayılıyor...

50 EV TAHLİYE EDİLDİ

Söke Kaymakamı Soner Zeybek “Yenidoğan Mahallesi’nde 50 hane dumandan etkilenmesin diye tahliye edildi” açıklamasında bulundu.

HAVADAN MÜDAHALE SONA ERDİ

Havanın kararmasıyla beraber havadan müdahale sona erdi. Söndürme çalışmalarında ise alevlerin önünün kesildiği bilgisi paylaşıldı. 

Aydın'ın ciğerleri yanıyor! Alevler yayılıyor... - Resim : 2

ARICILAR KOVAN DERDİNE DÜŞTÜ

Arıcıların yoğun olduğu bölgede yüzlerce arı kovanı alevlere teslim oldu. Kovanlarını kurtarmak isteyen arıcılar ise  tam anlamıyla zamanla yarıştı.

Aydın'ın ciğerleri yanıyor! Alevler yayılıyor... - Resim : 3

Yangın söndürme ekipleri alevleri kontrol altına almaya çalışırken, arıcılarda yangından kurtarabildikleri kovanlarını kamyonetlere yükleyerek bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı.

'İLK BAŞTA KÜÇÜKTÜ, ÇALILARLA SÖNDÜRMEYE ÇALIŞTIK'

Yenidoğan Mahallesi'nde oturan ve evlerinden tahliye edilen vatandaşlardan Şahin Kaya, yangında bir TIR'ın alevlerden zarar gördüğünü belirterek, "Hafta sonu olduğu için alkol kullananlar, sigara içenler, hepsi mağazaların olduğu taraftalar. Yangın orada başladı. Sigara içip attıkları söyleniyor, ilk başta küçücük bir yerdi. Oğlumla beraber çalılarla söndürmeye çalıştık ama beceremedik. Çok aşırı rüzgar vardı, alevler hemen büyüdü" ifadelerini kullandı.

Aydın'ın ciğerleri yanıyor! Alevler yayılıyor... - Resim : 4

'GÖZ GÖZÜ GÖRMÜYORDU'

Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan ve evinden tahliye edilen Ferhat Kaya ise işten geldiğini ve bir anda yangınla karşılaştığını belirterek, "Göz gözü görmüyordu. Hepimiz çok korktuk. Şu anda herkes dışarıda perişan bir durumdayız. Elektriklerimizi kapattık. Ailelerimizde yaşlılar vardı, onları hemen boşalttık, buradan uzaklaştırdık" dedi.

Aydın'ın ciğerleri yanıyor! Alevler yayılıyor... ile ilgili etiketler Aydın Söke Orman Yangın milli park

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.