Yüzünün yarısı alındı, bacağından yeni yüz yapıldı!

Aydın'da yaşamını sürdüren ve çene kemiğinde çıkan tümör nedeniyle yemek yemekte ve konuşmakta zorlanan Samet Öztürk, bacağından yapılan doku ve kemik nakli sayesinde yeni bir görünüme kavuştu.

Samet Öztürk'ün hayatı, geçirdiği bir diş rahatsızlığı sonrasında adeta kabusa dönüştü. 

Çene kemiğinde başlayan tümörü devasa bir boyuta ulaşan Öztürk'ün çok riskli bulunan operasyonu gittiği birçok sağlık kuruluşu tarafından uygun görülmeyerek reddedildi.

Ankara Şehir Hastanesi Plastik Cerrahi Kliniğine başvuran Samet Öztürk, Prof. Dr. Ramazan Erkin Ünlü, Op. Dr. Burak Yaşar ve Op. Dr. Hasan Murat Ergani'nin literatüre girmeye aday 8 saatlik operasyonu sayesinde yeni bir yüze kavuşarak aynalarla barıştı.

Ameliyat sonrasında ilk aynaya baktığında yüzündeki şişliğin gittiğini görünce çok mutlu olduğunu dile getiren Öztürk, "Bacağımdan alınan kemik şekillendirilip yüzüme yapıldı. İki senedir ayrı kaldım, en çok özlediğim futbola geri dönmek istiyorum" dedi.

Yüzünün yarısı alındı, bacağından yeni yüz yapıldı!

"BACAĞINDAKİ KEMİK VE DOKUDAN YÜZÜNE NAKİL YAPTIK"

Ankara Şehir Hastanesi Plastik Cerrahi Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Ramazan Erkin Ünlü, operasyonun en önemli özelliklerinden birisinin bu büyüklükteki bir vakanın şu ana kadar literatürde de çok ender görülmesi olduğunu söyledi.

Çene kemiğinden yayılan kanserin normalde kemik içinde hapsolduğunun veya kemiği genişlettiğinin altını çizen Ünlü, "Bu vakamızda farklı olarak kemik içindeki kanser, hastamızın yüzünün tümüne yayılmıştı. Özellikle göz altından itibaren çenenin altına, boyuna kadar ciddi bir yayılım vardı. Biz böyle bir kanseri şu ana kadar görmedik. Hastamız bizden önce çeşitli merkezde ve çeşitli şehirlerde sağlık kuruluşlarına başvurmuş ama onlardan bir sonuç alamamış. Böyle bir vakayı yapmak hastaya sonrasında sıkıntılarla gündeme gelebiliyor" dedi.

''YENİ BİR YÜZ YAPTIK''

Hastanın kendilerine başvurduğunda gerekli tetkik ve incelemeleri yaptıktan sonra ameliyatı planladıklarını anlatan Ünlü, şöyle devam etti:

"Buradaki önemli olan konu, bu büyüklükteki bir kitleyle beraber yüzün yarısını alıp hastamıza yeniden bir yüz yaptık. Bu kitleyi temizlerken yüz siniri dediğimiz hastanın yüz ve çiğneme fonksiyonlarını, konuşma fonksiyonlarını içine alan sinirlerin bu kitlenin içinden geçmesi söz konusuydu. Biz bunları temizledik. Sonuçta böyle büyük bir vakada hastanın kendi dokusundan özellikle bacağındaki kemikten ve oradaki yumuşak dokudan yüzüne bir nakil yaptık. Herhangi bir şekilde fonksiyonel sıkıntısı olmadan, yüz sinirine bağlı olarak bir felç durumu olmadan böyle bir vakaya imza attık. Bu kadar büyük bir kitlenin başarıyla sıkıntısız çıkması ve yerine yapılan yeni yüzünde hastamızın uyumunun da çok iyi olması hem hastayı hem de bizi çok sevindirdi.

Operasyon 8 saati buldu. İlk etapta kitleyi çıkardık. Sinirlerine zarar vermedik. Hasta gülebiliyor, konuşabiliyor. Kaslarını da almamıza rağmen hiçbir şekilde sıkıntısı olmadı. Sanki çok basit bir operasyon gibi geldi ve çıktı. Aslında çok büyük bir operasyondu. Hasta uzunca bir merkez aramış. Bize gelmesi de hem kendisi hem de bizim adımıza bir şans. Böyle büyük bir vakayı pandemi zamanında yaparak bu kadar iyi şeylerin yapılabildiğini halkımıza göstermiş olduk. Bu kadar büyük bir kitleyi aldıktan sonra bir felç durumu olabilirdi."

Yüzünün yarısı alındı, bacağından yeni yüz yapıldı! - Resim : 2

 

Yüzünün yarısı alındı, bacağından yeni yüz yapıldı! ile ilgili etiketler Aydın Ameliyat Samet Öztürk yüz nakil
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.