Koronalı cenazeleri yıkamak için para isteyen imama soruşturma

Aydın'da bir devlet hastanesinin gasilhanesinde görevli imamın koronavirüsten ölenlerin cenazelerini yıkamak için yakınlarından ücret talep ettiği ortaya çıktı. İl Sağlık Müdürlüğü zanlının görev yerini değiştirerek soruşturma başlattı.

Aydın Devlet Hastanesi morgunun gasilhanesinde, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin cenazelerinin yıkanması için hasta yakınlarından para istendiği iddiaları üzerine İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti.

1000 LİRA İSTEMİŞ

Yapılan inceme sonucu hastanenin gasilhanesinde 25 yıldır görev yapan imam Lütfullah G.'nin 'Bu cenaze virüslü' diyerek, ailelerden yıkamak için 650-1000 lira istediği belirlendi. Lütfullah G.'nin hastenedeki görev yeri değiştirilirken, hakkında idari soruşturma başlatıldı.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, "Gelen şikayetler üzerine bir süredir teknik takibe alınan bir memurun yeri değiştirildi. Hakkında başlatılan soruşturması devam ediyor" dedi.

(DHA)

Koronalı cenazeleri yıkamak için para isteyen imama soruşturma

Koronalı cenazeleri yıkamak için para isteyen imama soruşturma ile ilgili etiketler İmam Aydın Hastane Korona gasilhane
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.