Aydın Doğan'ın ortağı Bild manşetten 'Hayır' dedi! Peki o Türkçe metni sizce kim yazdı?

Alman Bild gazetesi, bugün "Atatürk olsa Hayır derdi" manşetiyle çıktı. Peki o "kampanya" metnini sizce kim yazdı?

Alman Bild gazetesi, Türkiye'deki referanduma geniş yer ayırdı. Gazete referandum haberini hem Almanca hem de Türkçe olarak okuyucularına sundu.

"Atatürk olsa Hayır derdi" başlığıyla verilen haberde Essen Üniversitesi Türkiye uzmanı Burak Çopur’un “Atatürk yaşasaydı hayır derdi, çünkü o otoriterdi, fakat totaliter değildi. Atatürk, bazıları oldukça sert olan bazı uygulamalarıyla ilk demokratik reformları hayata geçirmiş, ayrıca din ve devlet işlerini birbirinden ayırmıştı. Erdoğan’ın reformlarıyla bunlar tersine çevrilmek isteniyor” sözlerine yer verdi.

jbfrlregregrgg

"ALMANYA'DA BÖYLESİ BİR REFERANDUM OLSAYDI..."

Bild, "Almanya’da böylesi bir referandum olsaydı, ülkenin görüntüsü nasıl olurdu?" sorusunu şu şekilde yanıtladı:

“Cumhurbaşkanı Steinmeier şansölyeyi tüm bakanları görevden alırdı, akabinde kendisinin atadığı SPD’li danışmanlarıyla iktidarı devralır ve Federal Mecliste de kendi partisiyle baskınlık kurmaya çalışırdı. Cumhurbaşkanı ülkeyi kararnamelerle yönetir, SPD’li meclise ise sadece bunları onaylamak kalırdı. Bu durumda Federal Anayasa Mahkemesine de ağırlıklı olarak Steinmeier destekçileri yerleştirilmiş olurdu. Bu yüzden Karlsruhe’den de herhangi bir itirazın gelmesi beklenmezdi…”

BILD'IN O SKANDAL METNİNİ KİM YAZDI?

Atatürk yaşasaydı referandumda "Hayır" oyu vereceğini savunan gazetenin haberi sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı.

Twitter'da konu hakkında ilginç bir anket başlatan SuperHaber yazarı Ahmet Tezcan takipçilerine "BILD'deki Hayır Kampanyası metninin Türkçesini kim yazmış olabilir?" sorusunu yöneltti.

Tezcan, sorusunun altında; Ertuğrul Özkök, Can Dündar, Ekrem Dumanlı ve Ergun Babahan şıklarını paylaştı.

Aydın Doğan'ın ortağı Bild manşetten 'Hayır' dedi! Peki o Türkçe metni sizce kim yazdı? ile ilgili etiketler bild hayır
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.