Aydın Doğan medyaya dijitalle mi dönüyor?

Hürriyet, CNN Türk ve Kanal D'yi, Demirören Grubu'na satıp medyadan çekilen Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Holding'in bankacılık sektörünün ardından medyaya dönme planı yaptığı ileri sürülmüştü. Dijital medya ile sektöre dönüş yapacağı iddia edilen Doğan Holding'den buna ilişkin açıklama geldi.

Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Holding'in bankacılık sektörüne dönüşü geçtiğimiz günlerde BDDK'nın yaptığı inceleme sonucu verilen izinle resmiyet kazanmıştı. Bankanın  tüzel isminin de ''D Yatırım Bankası A.Ş.'' olduğu belirtilmişti.

Aydın Doğan bankacılık sektörünün ardından medya sektörüne de hızlı bir giriş yapmaya hazırlandığı ileri sürülmüştü. Dijital medya ile sektöre dönüş yapmak istediği ileri sürülen Doğan Holding Kurumsal İletişim Başkanlığı bir açıklama ile iddiaları yalanladı.

Doğan Grubu adına yapılan açıklamada medyaya dönüş gibi bir planları bulunmadığı ifade edildi. 

Doğan Holding Kurumsal İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Doğan Grubu, 2018 yılında almış olduğu karar ile medya sektöründen büyük ölçüde çıkmıştır. Medyaya geri dönmek, Grubun planları arasında kesinlikle yer almamaktadır. Haberde iddia edildiği gibi Aydın Doğan’ın veya Doğan Grubu’nun dijital veya geleneksel medya alanında yatırım planı veya düşüncesi bulunmamaktadır.

Doğan Grubu bugün 60’ıncı yılını geride bırakan, köklü geçmişe sahip enerji, akaryakıt perakendesi, sanayi, otomotiv, finans, internet-eğlence gibi birçok alanda faaliyet gösteren Türkiye’nin en değerli yatırım holdinglerinden biridir. 60 yıldır olduğu gibi hem mevcut işleriyle, hem yeni yatırım alanlarıyla Türkiye’ye ve Türk ekonomisine değer katmaya devam edecektir.”

Aydın Doğan, Hürriyet, Kanal D ve CNN Türk'ün de aralarında birçok medya şirketini Demirören Grubuna satarak medya sektöründen çekilmişti.

Aydın Doğan medyaya dijitalle mi dönüyor? ile ilgili etiketler Aydın Doğan Doğan Holding doğan medya dijital medya
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.