Aybüke öğretmenin şehadetinin üzerinden 4 yıl geçti

Batman'ın Kozluk ilçesinde müzik öğretmenliği yapan Aybüke Yalçın, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu henüz 22 yaşında şehit olmuştu. Aybüke öğretmen, vefatının 4. yıldönümünde dualarla anılacak. Şehit öğretmenin arkadaşları, Aybüke Yalçın'ın güler yüzlü ve idealist olduğunun altını çiziyor.

Batman'ın Kozluk ilçesinde müzik öğretmenliği yapan 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın, mesleğe yeni başlamış ve eğitim aşkıyla yanıp tutuşuyordu.

Takvimler 9 Haziran 2017'yi gösteriyordu. Eğitim döneminin son günüydü. Aybüke öğretmen, öğrencilerine karnelerini dağıttıktan sonra evine doğru yola çıktı. Ancak hain bir terör saldırısının kurbanı oldu.

Belediye başkanının aracını hedef alan PKK'lı teröristlerin açtığı ateşin ortasında kaldı Aybüke öğretmen. Yaralı halde hastaneye kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu.

Aybüke öğretmenin şehadetinin üzerinden 4 yıl geçti

Son yolculuğa uğurlanırken tabutunda beyaz duvak ve çok sevdiği folklor şapkası vardı. Milyonlar onun için gözyaşı döktü, dua etti, teröre lanet okudu.

"HERKESİ SAKİNLEŞTİRİRKEN VURULDU"

Aybüke Öğretmen'in bir arkadaşı, olay gününü anlatarak "Karneleri dağıttık. Bir yerde oturacaktık. Eşim, ben, iki öğretmen daha vardı. Çatışmanın ortasında kaldık. Aybüke arabanın arka tarafında oturuyordu. Herkesi sakinleştirmek isterken vuruldu. Çok sakindi, ‘Sakin olun’ dedi. Silah sesleriyle güzergâhı değiştirmek istedim, ilerlemiştim o zamana kadar ama kurtaramadık direğe çarptık. Ambulans çağırdık ancak geç geleceğini düşünerek hastaneye götürdük. Aybüke Öğretmen’i kollarımın arasında kaybettik." diye konuşmuştu.

Aybüke öğretmenin şehadetinin üzerinden 4 yıl geçti - Resim : 2

"GÜLER YÜZLÜ, İDEALİST..."

Aybüke Yalçın’ın okulun en genç öğretmeni olduğunu belirten arkadaşı, "Çok güler yüzlüydü. Herkes severdi. Okulda müzik odası yoktu. Öğrenciler müzik aletlerinin ismini bile bilmiyordu. Okul ve bakanlık desteğiyle müzik odası oluşturmuştu. Enstrümanları getirmişti. İdealist bir öğretmendi. Karne gününden sonra seminerler vardı, cuma günü memlekete gidecekti." ifadelerine de yer vermişti.

Aybüke öğretmenin şehadetinin üzerinden 4 yıl geçti - Resim : 3

KANI YERDE KALMADI

Kahraman Mehmetçik, 3 yıl önce Aybüke öğretmenin intikamını aldı. O hain saldırı emrini veren "Agit Baran" kod adlı terörist, Batman'ın Sason ilçesinde etkisiz hale getirildi.

Aybüke öğretmenin şehadetinin üzerinden 4 yıl geçti - Resim : 4

DUALARLA ANILACAK

Batman'ın Kozluk ilçesinde Belediye Başkanı'nın aracına yönelik terör saldırısında 22 yaşında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, vefatının 4'üncü yılında memleketi Çorum'da çeşitli programlarla anılacak.

Aybüke öğretmenin şehadetinin üzerinden 4 yıl geçti - Resim : 5

Osmancık Şehitliği'nde bugün koronavirüs tedbirleri gözetilerek yapılacak törende kabir ziyaretinin ardından şehit öğretmen için dua edilecek.

Aybüke öğretmenin şehadetinin üzerinden 4 yıl geçti ile ilgili etiketler Şehit Öğretmen PKK aybüke yalçın
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.