'Ayasofya'ya ilgi azalır' diyen Sultanahmet Camii'ne baksın

Ayasofya'nın cami olarak tümüyle ibadete açılması kararından sonra sosyal medyada bazı kişilerin Ayasofya'ya artık turist gelmeyeceğine ilişkin iddialarına en iyi yanıt gazeteci Dilek Güngör'den geldi.

İstanbul'daki turistlerin gözdesi yeni ismiyle Ayasofya-i Kebir Camii, tarihi güzelliğiyle turistleri daha çok cezbedeceğe benziyor. Sosyal medyadaki iddiaların aksine İstanbul denilince akla gelen tarihi mekanların başında Ayasofya geliyor.

İDDİALARI ÇÜRÜTEN İSTATİSTİK

Öte yandan iddiaların aksine camiler turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerin başında geliyor. İstanbul'da turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerin başında yüzde 53.8 ile sultanahmet Cami geliyor. İstatistikler bu noktada, Ayasofya'ya da cami olarak statüsünün değişmesinden sonra ilginin azalmayacağını gösteriyor.

'Ayasofya'ya ilgi azalır' diyen Sultanahmet Camii'ne baksın

'Ayasofya'ya ilgi azalır' diyen Sultanahmet Camii'ne baksın ile ilgili etiketler Ayasofya cami Sultanahmet Sultanahmet Camii
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.