Ayasofya'ya halıları Erdoğan mı bağışladı?

Tarihçi, yazar ve televizyon programcısı Ahmet Anapalı, sosyal medya hesabından ibadete açılan ve ismi Ayasofya-i Kebir Camii olarak değiştirilen Ayasoyfa'nın zeminine döşenmek üzere 14 bin metrekare halı siparişi verildiğini duyurdu. Bu halılar için devletin kesesinden para çıkmadığını belirten Anapalı, bağışı yapanın Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu ima etti.

Danıytaş'ın kararının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Camii'nin ibadete hazırlanması ile ilgili çalışmalar başladı. 

Tarihçi, yazar ve televizyon programcısı Ahmet Anapalı'dan 'kesin bilgi' ifadesi ile Ayasofya'nın zemini için halı siparişi verildiği iddiası geldi. 

Ayasofya'ya halıları Erdoğan mı bağışladı?

Anapalı daha sonra ikinci bir tweet daha atarak Ayasofya'nın zeminine döşenecek 14 bin metrekare halı için devletin kasasından para çıkmayacağını söyledi. 

Anapalı, isim vermeden bu halıların parasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiğini yazdı. İşte Anapalı'nın o iddiası:

"Bir kesin bilgi daha vereyim mi; Ayasofya Camii için hazrlanan 14 bin Metrekarelik halının parasını devlet vermedi. Tüm dünyanın tanıdığı, Avrupalılar tarafından son yüzyılın SELAHADDİN-i EYYUBİSİ olarak bilinen, ümmetin Halife dediği biri verdi."

Ayasofya'ya halıları Erdoğan mı bağışladı? - Resim : 2

Ayasofya'ya halıları Erdoğan mı bağışladı? ile ilgili etiketler ahmet anapalı tarihçi hali Ayasofya-i Kebir Camii Ayasofya Camii
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.