Ayasofya'nın ibadete hazırlığı sürüyor!

24 Temmuz'da kılınacak cuma namazı ile birlikte resmen ibadete yeniden açılacak olan Ayasofya-i Kebir Camii'nde hazırlık çalışmaları devam ediyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya çalışmaları bugün bizzat giderek yerinde denetledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı karar ile 86 yıl sonra yeniden Müslümanların ibadetine açılan Ayasofya-i Kebir Camii'nde hazırlıklar hızla devam ediyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış tarihi olarak ilan ettiği 24 Temmuz'a kılınacak cuma namazına yetiştirilmeye çalışılan Ayasofya'daki hazırlıkla birçok koldan yürüyor. 

Ayasofya'nın ibadete hazırlığı sürüyor!

Bir yandan caminin kubbelerinde yer alan ikonaların namaz sırasında görülmesini önleyecek sistemlerle ilgili çalışmalar da sürdürülüyor.

Ayasofya'nın ibadete hazırlığı sürüyor! - Resim : 2

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya bugün çalışmaları yerinde görüp, incelemek için Ayasofya Camii'ndeydi. 

Ayasofya'nın ibadete hazırlığı sürüyor! - Resim : 3

Yerlikaya, yapılan çalışmalara ilişkin görevlilerden bilgi alırken, şu ana kadar yapılanları da inceleme fırsatı buldu.

Ayasofya'nın ibadete hazırlığı sürüyor! - Resim : 4

Ayasofya'nın ibadete hazırlığı sürüyor! ile ilgili etiketler İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Ayasofya-i Kebir Camii ibadet
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.