Ayasofya'nın ibadete açılışını deve kurban ederek kutladılar

Ayasofya'nın ibadete açılması Müslümanlar arasında sevinçle karşılandı. Afrika ülkelerinden Moritanya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı sonrasında bir grup sevinçlerini deve kurban ederek gösterdi.

Moritanya'da halk Ayasofya'nın ibadete açılmasını sevinçle karşıladı. 

Başkent Novakşot'ta, İstanbul'un fethinin sembolü ve İslam dünyasında büyük öneme sahip Ayasofya'nın yeniden cami olarak ibadete açılması kararının ardından dualar edildi.

Ayasofya'nın ibadete açılmasına çok sevindiklerini söyleyen bir grup Novakşotlu ise, aldıkları bu güzel haberin ardından deve kurban etti.

Kararın ikinci bir fetih olduğuna, bu olayın İslam tarihinde yeni bir sayfa açacağına ve Müslümanların birliğine vesile olacağına inandıklarını ifade eden Moritanyalılar, Türkiye halkı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bu gelişmeden dolayı teşekkür etti.

Ayasofya'nın ibadete açılışını deve kurban ederek kutladılar ile ilgili etiketler Ayasofya moritanya
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.