Ayasofya'nın bilinmeyen gerçekleri!

Ayasofya'nın ibadete açılması ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Garbiyat Enstitüsü Başkanı, tarihçi Dr. Yalçın Koçak, Ayasofya'nın bilinmeyen gerçeklerini SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel'e anlattı.

İstanbul'un Fethi'nin yıl dönümünde Ayasofya'da Fetih Suresi'nin okunması ile birlikte, Ayasofya'nın ibadete açılması ile ilgili tartışmalar sürüyor. Bu tartışmalar devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Ayasofya'nın ibadete açılması için başlattığı hukuki çalışmalar sona yaklaştı. Erdoğan, kurmaylarıyla yaptığı toplantıda "Ayasofya için 2 Temmuz'da alınacak Danıştay kararının ardından inşallah ilk namazımızı kılarız" ifadelerini kullanarak ilk namazın 15 Temmuz'da kılınması yönünde açıklamalarda bulunmuştu.

Garbiyat Enstitüsü Başkanı, tarihçi Dr. Yalçın Koçak, ibadete açılması ile ilgili tartışmaların sürdüğü Ayasofya'nın bilinmeyen gerçeklerini SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel'e anlattı.

Ayasofya'nın bilinmeyen gerçekleri!

"AYASOFYA YENİDEN İBADETE AÇILMALI"

Ayasofya’nın 1935 yılında uluslararası bir anlaşma ile müzeye çevrildiğini anlatan Dr. Yalçın Koçak, ”Ayasofya yeniden camiye çevrilerek, ibadete açılmalı” ifadesini kullandı.

Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması, Türkiye için neden önemli? Ayasofya’nın kubbesinde bulunan ve tüm dünyayı ilgilendiren çok özel sır ne? Ayasofya’nın dört yerine yapılan dört minare neden önemli? 

Ayasofya'nın bilinmeyen gerçekleri! - Resim : 2

Dr. Yalçın Koçak'ın açıklamalarının tamamı SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Ayasofya'nın bilinmeyen gerçekleri! ile ilgili etiketler SuperHaber Ayasofya cami Müze Dr. Yalçın Koçak yalçın koçak
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.