Ayasofya'da yeni tahribat iddiası: Tarihi su haznesine ayakkabı koydular!

Daha önce kapısı tahrip edilen Ayasofya Camii ile ilgili yeni bir tahribat iddiası gündemde. Ayasofya’nın tarihi su haznesinin kapağı kırılarak ayakkabılık olarak kullanıldığı öne sürüldü. İstanbul Valiliği, fotoğrafların eski olduğunu belirterek iddiaları yalanladı.

Arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay, olayı sosyal medya hesabından duyurarak tarihi su haznesinin kapağının kırıldığını ve insanların ayakkabılarını içine koyduğunu belirtti.

Yavaşçay, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Bu fotoğrafı dün gece (24 Nisan) saat 22.43’te Ayasofya Camiinde çektim, Osmanlı’dan kalma su haznesinin kapağını kırıp içine ve yanına ayakkabılarını koymuş insanlar, kimsenin umurunda değil bu durum, Yardıma ihtiyacı var” dedi. 

VALİLİK YALANLADI

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada sosyal medyada paylaşılan ve haberlere konu olan o fotoğrafın geçmişte çekildiği belirtilerek iddialar yalanlandı. 

 

 

Ayasofya'da yeni tahribat iddiası: Tarihi su haznesine ayakkabı koydular! ile ilgili etiketler Ayasofya Camii tahribat
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.