Ayasofya'da şükür secdesi nasıl yapılır? Şükür secdesi ne zaman yapılır?

Ayasofya'da şükür secdesi nasıl yapılır sorusu vatandaşlar taraından yoğun olarak araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya için ulusa sesleniş konuşması sonrası Ayasofya'da ilk cuma namazı 24 Temmuz'da kılınacak. Peki şükür secdesi ne zaman yapılır? İşte detaylar...

Ayasofya'da şükür secdesi nasıl yapılır? Danıştay kararı ve Cunmhurbaşkanı Erdoğan'ın kararnamesiyle Ayasofya 86 yıl sonra tekrar ibadete açıldı. Ayasofya-i Kebir camiinde şükür secdesi yapmak isteyenler konuyla ilgili internette aramalara başladı. Peki şükür secdesi ne zaman yapılır? İşte detaylar...


AYASOFYA'DA ŞÜKÜR SECDESİ NASIL YAPILIR?

24 Temmuz'da cuma namazıyla açılacak olan Ayasofya-i Kebir cami, öncesinde müslümanların şükür secdeleriyle aydınlanacak. Peki şükür secdesi ne zaman, nasıl yapılır?

ŞÜKÜR SECDESİ NE ZAMAN NASIL YAPILIR?

Bir nimete kavuşan veya bir sıkıntıdan kurtulan müslümanın, şükrünü yerine getirmek maksadıyla Allah rızası için yaptığı secdeye ‘şükür secdesi’ denilir. Resûl-i Ekrem’in (s.a.s.) bir şeye sevindiğinde veya sevindirici bir haberle müjdelendiğinde Allah’a şükretmek için secde ettiği rivayet edilmiştir (Ebû Dâvûd, Cihad, 174; İbn Mâce, İkâmetü’s-salât, 192).
Bu secdelerin abdestli olarak yapılacağı konusunda bir hadis bulunmamaktadır. Bazı fakihler namaza kıyas ederek abdesti gerekli görmüşlerdir.
Şükür secdesi şöyle yapılır: Kıbleye dönerek tekbir alıp secdeye varılır, secdede iken tesbihatta bulunduktan sonra Allah’a hamd ve şükür edilip yine tekbir alarak ayağa kalkılır (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, II, 597-598).

Ayasofya'da şükür secdesi nasıl yapılır? Şükür secdesi ne zaman yapılır? ile ilgili etiketler Ayasofya şükür secdesi nasıl yapılır?
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.