Ayasofya 15 Temmuz'da mı açılacak?

Ayasofya'da ilk namaz ne zaman kılınacak sorusu vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Danıştay'ın Ayasfoya'nın camiden müzeye dönüştürülmesi Bakanlar Kurulu kararının iptal etmesinin ardından gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararına çevrildi. Erdoğan, Ayasofya'da ilk vakit namazının ne zaman kılınacağını, ne zaman müze olarak ziyarete açık kalacağını açıklayacak. Peki 15 Temmuz'da Ayasofya açılacak mı? İşte detaylar....

Ayasofya'da ilk namaz ne zaman kılınacak sorusu Danıştay'ın Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesinin ardından aranmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya'nın cami olarak kullanılması kararını onaylaması bekleniyor. Peki Ayasofya ne zaman müze ne zaman cami olarak kulllanılacak? İbadete tekrar açılması Ayasofya'nın kimliğini nasıl değiştirecek? İşte Ayasofya ve Danıştay kararlarının detayları...


AYASOFYA'DA İLK NAMAZ NE ZAMAN KILINACAK?

Danıştay'ın Ayasofya'nın camiden müzeye çevrilmesi kararını iptal etmesi sonrası gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararına çevrildi. Erdoğan, Ayasofya'nın ne zaman ibadete açılacağını, hangi vakit namaz kılınacağını ve müze olarak kullanılacak zamanları da belirleyecek.

15 TEMMUZ'DA AYASOFYA AÇILACAK MI?

Karar henüz bilinmiyor. Ancak 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması fikri sosyal medyanın da gündeminde..

AYASOFYA'DA İLK HANGİ VAKİT NAMAZ KILINACAK?

Ayasofya'nın tekrar ibadete açılmasının ardından vatandaşların aklında ilk vakit namazının hangisi olacağı sorusu var. Konuyla ilgili bir açıklama henüz yok ancak Ayasofya'da ilk olarak cuma namazının kılınması bekleniyor.

MÜZE OLARAK KALMAYA DEVAM EDECEK Mİ?

Cumhrubaşkanı Erdoğan'ın kararı doğrultusunda Ayasofya'nın hem ibadete açılması hem de turistlerin ziyaretine açık olması bekleniyor. 

 

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.