Ayasofya'da ilk cuma uzaydan görüntülendi

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi tam 86 yıl sonra yüz binlerce kişinin kıldığı cuma namazı ile fiilen ibadete açıldı. Bu ilk namaza dair ajanslar Türkiye'ye ve dünyaya yüzlerce binlerce fotoğraf geçti. Ancak en anlamlı fotoğraflardan biri uzaydaki milli ordumuz Göktürk-1 tarafından çekildi. İşte uzaydan Ayasofya'daki ilk namaza bakış...

Tam 86 yıl önce müzeye çevrilen ve o günden bu yana ibadete kapalı olan Ayasofya bugün aslına rücu etti.

Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca bugün ilk olarak dua programı düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca camide düzenlenen dua programında, Kur'an-ı Kerim tilavetlerini dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kur'an-ı Kerim okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatiha suresini ve Bakara suresinin ilk 5 ayetini okurken, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise programın sonunda dua etti.

Duaların ardından Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin 4 minaresinden 4 müezzinle ezan okundu.

Ve bu ezanın ardından 86 yıl sonra kılınan ilk namazda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanı sıra caminin içinde ve dışında binlerce Müslüman saf tuttu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ise yüzlerce kadınla birlikte Ayasofya'nın Kadınlar Mahfili bölümünde namazı eda etti.

Ayasofya'da ilk cuma uzaydan görüntülendi

Bu duygu dolu anlara ilişkin en anlamlı görüntü ise gökyüzünden, uzaydaki gözümüz Göktürk-1 uydusundan geldi. 

Ayasofyayı Kebir Cami-i Şerifi'nin Twitter hesabından paylaşılan fotoğrafta cuma namazını kılmak için Ayasofya'ya akın eden on binlerce kişi de görüldü.

Ayasofya'da ilk cuma uzaydan görüntülendi - Resim : 2Ayasofya'da ilk cuma uzaydan görüntülendi - Resim : 3

Ayasofya'da ilk cuma uzaydan görüntülendi ile ilgili etiketler Erdoğan Ali Erbaş namaz Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi cuma namazı göktürk-1
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.