Ayasofya'da Fetih Suresi Yunanlıları çıldırttı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Fetih Şöleni kapsamında, Ayasofya'da Fetih Suresi'nin okunacağını duyurdu. Erdoğan'ın açıklamaları Yunan medyasının manşetlerine taşınırken Yunanlıları adeta çıldırttı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

İstanbul'un fethinin 567. yıl dönümünde milletle birlikte çok güzel programlara şahitlik edeceklerini aktaran Erdoğan, "Akşam saatlerinde Okçular Vakfı'nın Fetih Kupası yarışmaları gerçekleştirilecek. Bunun ardından ise Kültür ve Turizm Bakanlığımızın düzenlediği Fetih Şöleni kapsamında, Ayasofya'da Fetih Suresi okunacak ve dualar edilecek. Milletimizin fetih sevincini bu programlarla hep birlikte yaşamaya çalışacağız. Bu vesileyle Fatih Sultan Mehmet Han başta olmak üzere bu toprakları bize vatan kılan tüm gazilerimizi, şehitlerimizi, kahramanlarımızı hürmetle yad ediyorum." diye konuştu.

Ayasofya'da Fetih Suresi Yunanlıları çıldırttı...

İBB'DEN SKANDAL AFİŞLER!
Cumhurbaşanı Erdoğan’ın bu açıklamasından önce, İBB başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un her yerine astırdığı afişler ile yeni bir skandala imza attı. İmamoğlu afişlerde, 567 yıldır ilk defa, 29 Mayıs için "fetih" ifadelerini kullandırtmadı.

İBB’nin afişinde,”29 Mayıs Fatih Sultan Mehmet Han’ın ve İstanbul’un Yeniden Doğduğu Gündür.Kutlu Olsun.” ifadeleri kullanıldı.

Ayasofya'da Fetih Suresi Yunanlıları çıldırttı... - Resim : 2

YUNANLILAR ÇILDIRDI
Öte yandan, İstanbul’un fethinin 567. yılı münasebetiyle Ayasofya’da Fetih Suresi okunacak olması, Yunanlıları adeta çıldırttı.

Ayasofya'da Fetih Suresi Yunanlıları çıldırttı... - Resim : 3

Yunan medyası, Erdoğan'ın açıklamaları sonrası yaptıkları yayınlarda ''Erdoğan meydan okuyor, İstanbul'un düşüşünü kutlamak için dua edilecek. Türklerden eşi görülmemiş meydan okuma..." ifadelerini kullandı.

Ayasofya'da Fetih Suresi Yunanlıları çıldırttı... - Resim : 4

Ayasofya'da Fetih Suresi Yunanlıları çıldırttı... - Resim : 5

Ayasofya'da Fetih Suresi Yunanlıları çıldırttı... ile ilgili etiketler Yunanistan Ayasofya cami
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.