Ayasofya'da 87 yıl sonra ilk Beraat Kandili

Ayasofya-Kebir Camii Şerifi'nde 87 yıl sonra Beraat Kandili sevinci vardı. Bundan 87 yıl önce ibadete kapatılan mabedde bu gece eller yaradandan şefaat dilemek için kalktı, Kur'an ve dualar okundu. Ramazan'dan önceki son kandile vatandaşların ilgisi büyüktü...

Ramazan ayından önceki son kandil olan Beraat Kandili tüm yurttaki camilerde okunan Kur'an ve dualarla kutlandı.

Yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nde tam 87 yıl sonra düzenlenen Beraat Kandili programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Akşam namazı ile yatsı namazı arasında camide Kur-an ve ilahiler okunarak dualar yapıldı.

Camiye kandil dolayısı ise ibadete gelenler, mabedi gezmeyi ve fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Ayasofya'da 87 yıl sonra ilk Beraat Kandili

Ayasofya Camii’ne çocuğu ve eşiyle birlikte gelen Abdullah Ünal sevincini, ”Bu mübarek gecenin feyzinden rahmetinden bereketinden tüm İslam aleminin yararlanmasını temenni ediyorum. İnşallah Cenab-ı Allah Beraat Kandili vesilesiyle bütün günahlarımızı affeder. Ayasofya Camii’ne daha önce gelmiştik ama çok kalabalıktı giriş yapamamıştık. Şimdi eşimle çocuğumla birlikte geldik bu mekanın feyzinden yararlanmak istedik” sözleriyle paylaştı.

Hüseyin Sağlam adlı vatandaş ise, “Berat Kandilinin bütün İslam alemine mübarek olsun. Böyle bir günde Allah’ım birliğimizi beraberliğimiz bozmasın, ülkemize zeval vermesin. Bütün Türkiye’nin en güzel şekilde Berat Kandilini gerçekleştirmesini istiyorum. Burada olmak ve namazımızı eda ediyor olmak ayrı bir huzur ve maneviyat veriyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum, Allah razı olsun” dedi.

Ayasofya'da 87 yıl sonra ilk Beraat Kandili ile ilgili etiketler Ayasofya Camii Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi Beraat Kandili

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.