Ayasofya rahatsızlığı ile tepki çeken İBB geri adım attı: Sitedeki o ibare sessiz sedasız değişti

İBB'ye ait internet sitesindeki albümde Ayasofya'nın hâlâ müze olarak gösterilmesi ile büyük tepki çeken İBB'nin geri adım attığı ortaya çıktı. "İstanbul'u Seyret" adlı sitedeki albümde 'müze' olarak gösterilen Ayasofya'nın gelen tepkiler sonrası başlığının "Ayasofya-i Kebir Camii" olarak gösterildiği görüldü.

Ayasofya rahatsızlığı nedeniyle büyük tepki çeken İBB'den geri adım geldi. 89 yıl aradan sonra camiye dönüştürülen Ayasofya'nın İBB'ye ait "İstanbul'u Seyret" ayrı internet sitesinde hâlâ 'müze' olarak göstermesi tepki çekmişti.

Ayasofya rahatsızlığı ile tepki çeken İBB geri adım attı: Sitedeki o ibare sessiz sedasız değişti

Son ortaya çıkan gelişmede ise İBB'nin Ayasofya'nın yeniden cami olarak gösterildiği görüldü. İBB'nin gelen tepkiler sonrası Ayasofya'nın adını sessiz sedasız değiştirdiği belirtiliyor.

Ayasofya rahatsızlığı ile tepki çeken İBB geri adım attı: Sitedeki o ibare sessiz sedasız değişti - Resim : 2

İstanbul’un fethinin sembolü olan ve 1931’de ibadete kapatılan Ayasofya’dan 89 yıl sonra yeniden ezan sesi yükselmişti. Ayasofya, 2020 yılının yazında Danıştay'ın Ayasofya’nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesiyle yeniden camiye dönüştürülmüştü.

İBB yönetimi, geçtiğimiz günlerde Ayasofya'da namaz etkinliğine katılan çalışanın işine son vermesiyle tepki çeken

Ayasofya rahatsızlığı ile tepki çeken İBB geri adım attı: Sitedeki o ibare sessiz sedasız değişti ile ilgili etiketler Ayasofya İBB cami Müze
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.