Ayasofya nerede İstanbul hangi ilçesindedir?

Ayasofya nerede, İstanbul hangi ilçesindedir sorusunun cevabını merak eden vatandaşlar araştırmalarına başladı. Ayasofya nasıl gidilir?

Sanat ve mimari yapısıyla tarihi bakımından dünyanın en önemli yapıları arasında gösterilen Ayasofya Cami, komşusu olan Topkapı Sarayı ile İsatnbul’a gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir.

325 yılında kilise olarak yaptırılan Ayasofya Müzesi, 537 yılında yeniden inşa edilmiş ve İstanbul’un fethi sonrasında Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrilmiştir.

AYASOFYA NEREDE İSTANBUL HANGİ İLÇEDEDİR?

Ayasofya, İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı Sultanahmet semtinde bulunmaktadır. Aya Sofya, aynı zamanda dünyanın sekizinci harikası olarak da kabul edilmektedir.

AYASOFYA NASIL GİDİLİR?

Sultanahmet’e en pratik ulaşım yolu Bağcılar-Kabataş arası Tramvay (T1 hattı). Tramvay’ın Sultanahmet durağı var.
Taksim‘den geliyorsanız, füniküler ile Kabataş’a inip, Beşiktaş‘tan geliyorsanız otobüs ile veya yürüyerek Kabataş’a gelip, Kabataş‘tan da tramvay ile,
Üsküdar veya Kadıköy‘den geliyorsanız, önce şehir hatları vapurları ile Eminönü‘ne gelip, Eminönü’nden de tramvay ile,
Ayrıca, Marmaray (Üsküdar’dan) veya tren ile Sirkeci durağında inip, yine tramvay ile Sultanahmet’e ulaşım sağlayabilirsiniz.
Raylı sistemler için İstanbul Raylı Sistemler Haritası, İETT Belediye Otobüs sefer ve durakları için İETT Hat ve Durak Arama ve şehir hatları vapurları için İstanbul Şehir Hatları Vapur Seferleri sayfasına bakabilirsiniz.
Sultanahmet meydanı ve çevresi araç trafiğine kapalı olduğundan dolayı, Sultanahmet’e özel aracınız ile gelmenizi tavsiye etmiyoruz.

Ayasofya nerede İstanbul hangi ilçesindedir? ile ilgili etiketler Ayasofya Ayasofya nerede Ayasofya hangi ilçede Ayasofya nasıl gidilir
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.