Ayasofya kararı ne zaman açıklanacak?

Ayasofya son dakika kararı gündemde ilk sırada. Bugün 10 Temmuz tarihinde Ayasofya'nın ibadete açılması beklenmekte. Ayasofya ibadete açıldı mı?

Ayasofya için bugün karar günü. 24 Kasım 1934 tarihinde müze yapılan Ayasofya’nın bugün 10 Temmuz gününde resmen ibadete açılması bekleniyor. Kararın olumlu olması durumunda Vakıflar Genel Müdürlüğü, olumsuz olması durumunda ise Cumhurbaşkanlığı kararnamesi gündeme gelecek. Yani her iki kesimde de Ayasofya ibadete açılmış olacak.

Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrilen ancak 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararı sonrasında müze olan Ayasofya için bugün karar veriliyor. Turistler tarafından yoğun olarak ziyaret edilen yerlerden birisi olan Ayasofya’nın yeniden cami olarak ibadete açılması uzunca bir süredir konuşuluyordu.

BUGÜN AYASOFYA İBADETE AÇILACAK MI 10 TEMMUZ

Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği daha önceden de Danıştay’a dava açarak Ayasofya’nın camiden müzeye çevrilmesine ilişkin kararın iptalini istemişti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait olan imzanın sahte olduğu iddia edilirken Danıştay 10. Dairesi tarafından bugün davanın resmen karara varması beklenmekte.

Ayasofya hakkında çıkacak olan karar ne olursa olsun son söz yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’da olacak. İlk formülde Erdoğan’ın Ayasofya ile ilgili bir kararname çıkarması, ikinci formül ise Erdoğan’ın Danıştay kararını direkt Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne uygulattırabileceği olacak. Ve her iki koşulda da bugün 10 Temmuz Cuma gününde Ayasofya ibadete açılacak.

Ayasofya kararı ne zaman açıklanacak? ile ilgili etiketler Ayasofya Danıştay ibadet
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.