Ayasofya ibadete açıldı mı?

Ayasofya ibadete açıldı mı sorusu merak edilirken ilk namazın ne zaman ve hangi gün kılınacağı da araştırılmaya başlandı.

Uzunca bir süredir gündemde olan Ayasofya’nın ibadete açılıp açılmadığı yine gündemde son dakika bilgisi olarak yer aldı. Ayasofya cami olacak mı? Ayasofya ibadete açılacak mı?

Fetih suresinin okunması ile tartışma konusu haline gelen Ayasofya için Danıştay’ın kararı bekliyor. Danıştay'ın Ayasofya kararıyla ilgili bir son dakika gelişmesi yaşanırken Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi ve yazarı Okan Müderrisoğlu, canlı yayın esnasında Danıştay'ın oy birliğiyle Ayasofya hakkında verilen 'müzeye çevrilmesi' kararının hukuka aykırı olduğunu söyledi.

AYASOFYA İBADETE AÇILDI MI?

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş tarafından yapılan açıklamada Ayasofya’nın 15 Temmuz 2020 tarihinde ibadete açılabileceğini söyledi. Kurtulmuş, başvurunun Danıştay tarafından değerlendirildiğini Ayafoya’nın cami olarak anılarak ibadete açılıp açılmayacağı kararının kısa bir süre içerisinde verilebileceğini ifade etti.

Ayasofya resmen ibadete açıldı.

Ayasofya ibadete açıldı mı? ile ilgili etiketler Ayasofya
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.