Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi tabelası asıldı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın kılınacak cuma namazı ile 86 yıl sonra ibadete açılacak olan Ayasofya Camisi'nde incelemelerde bulunarak, Hattat Mehmet Özçay'ın yazdığı "Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi" tabelayı açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki Yüksek Askeri Şura'nın ardından İstanbul'a gelerek Ayasofya Camisi'ne geçti.

Erdoğan, dört gün önce de incelemelerde bulunduğu Ayasofya Camisi'nde yaklaşık 1 saat kaldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan açılış için yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi alan Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da eşlik etti.

Erdoğan ve beraberindekiler Ayasofya Camisi'nin girişine gelerek "Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi" yazan tabelayı açtı, tabela önünde fotoğraf çektirdi.

Erdoğan, incelemelerinin ardından Ayasofya Camisi'nden ayrıldı.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi tabelası asıldı

"DERİN BİR İŞTİYAKLA İSMİNİ BEN YAZMAK İSTEDİM"

Tabelanın yazısını yazan Hattat Mehmet Özçay, Ayasofya'nın ibadete açılması haberini duyar duymaz derin bir iştiyakla ismini yazmak istediğini belirterek, "Hemen denemelere başladım. İlk tecrübemi sosyal medyada paylaştım. Daha sonra ismi üzerinde alternatifleri denedim ve ehliyle istişare ettim. İkinci istifimi de sosyal medyada paylaştım. Bu arada bu çalışmam sayın Cumhurbaşkanımıza da ulaşmış ve takdirine mazhar olmuş ancak tapu kaydındaki şekliyle “Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi” şeklinde olmasını istediler. Ben de bu şekle yoğunlaştım ve nihayet bu istif ortaya çıktı." diye konuştu.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi tabelası asıldı ile ilgili etiketler Ayasofya Ayasofya Camii tabela
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.