Ayasofya Camii'nin kapısı Yunanistan'a dert oldu!

Ayasofya'nın tarihi İmparator Kapısı'ndaki tahribat gündemdeki yerini korurken Yunanistan'dan ilginç bir hamle geldi. Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Ayasofya'nın kapısında yaşanan tahribat için UNESCO'yu aradı.

Ayasofya'nın tarihi İmparator Kapısı'ndaki tahribat ortaya çıktığında Vakıflar Genel Müdürlüğü harekete geçmiş ve kapı kısa sürede onarılmıştı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada herhangi bir güvenlik zaafiyeti olmadığı da belirtilmişti.

MİÇOTAKİS'İN TEK DERDİ AYASOFYA'NIN KAPISI

Konu Türkiye'de derhal çözüme kavuşturulurken Yunanistan'dan dikkat çeken hamle geldi. Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, UNESCO'yu arayarak söz konusu tahribatın tarihi yapının bütünlüğüne ve evrensel karakterine yapılan bir "saygısızlık" olduğunu söyledi.

Miçotakis'in ofisinden yapılan açıklamada, UNESCO direktörünün Ayasofya'nın 2020 yılında camiye çevrilmesi kararına ilişkin endişelerini tekrar dile getirdiği ve Türkiye hükümetinden tahribat ile ilgili bir açıklama yapmasını isteyeceği söylendi.

YUNANİSTAN'IN BAŞKA SORUNU YOKMUŞ GİBİ...

Kapıdaki tahribatı fırsat görerek Ayasofya'nın camiye çevrilmesini yeniden gündeme taşımaya çalışan Miçotakis'in bu hamlesi "Yunanistan'da yapacak işi kalmadı" yorumlarına neden oldu. 

 

 

Ayasofya Camii'nin kapısı Yunanistan'a dert oldu! ile ilgili etiketler Yunanistan UNESCO Ayasofya Camii
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.