Ayak Yanması neden olur? Ayak altı yanmasına ne iyi gelir? Ayakta karıncalanmaya öneriler

Ayak Yanması neden olur? Ayakta ateşlenme, ayak altı yanma hissi özellikle geceleri ortaya çıkan rahatsızlık verici bir durumdur. Günümüzde birçok insan da bu ayak yanmasından şikayetçidir. En önemli belirtileri arasında ayak altında yanma, ateşlenme ve karıncalanma hissidir. Bu durumlarda ise geceleri uyutmaz ve uykusuzluk gibi sorunlara neden olur. Peki ayak yanması ve ayak altı ateşlenmesine ne iyi gelir? Neler yapabilirsiniz?

Ayak altı yanma hissi, ayakta ateşlenme veya karıncalanma hissini birçok insan tanır. İğne batırır gibi ayak altlarında yanma ve ateşlenme sorunları genetik bir görme tembelliği ile ilişkildir. Peki ayak yanmasına ne iyi gelir? Evde neler yapılabilir?

Kadınlarda erkeklere göre daha çok ortaya çıkabilen ve çoğunlukla 50 yaş üzeri kendisini gösteren ayak yanması, özellikle menopoz dönemlerinde ayakları örtmeme gibi durumlara sebebiyet verir.

AYAK YANMASI NEDEN OLUR?

Vitamin eksikliği,
Şeker Hastalığı,
basen bozuklukları,
kanda hemoglobin yüksekliği,
böbrek yetmezliği ve yoğubn alkol tükerimi nedenler arasındadır.

NELER YAPILABİLİR?

Bu yanma hissi ve ayakta ateşlenme gibi durumlarda ayak spreyleri, kremler ve ateş düşürücü merhemler kullanılabilir.

ayak yanması neden olur ile ilgili görsel sonucu

Ayak yanması tanısı hastalığın ve altta yatan nedenin incelenmesi için nöroloji, dahiliye veya ortopedi uzmanlarına baş vurmak gerekebilir. Tanı için kan tahlilleri, elektromiyografi (EMG), manyetik rezonans (MR), ayak grafileri gibi tanı yöntemleri kullanılır.
Ayak yanması tedavisinde, öncelikle altta yatan nedenin incelenmesi ve uygun tedavinin yapılması gereklidir. Tedavinin yanı sıra vitamin takviyesi, ayak bakımı ve hijyeni tedavide oldukça önem taşır. Ayak yanması tedavisinde neden bulunana kadar hastanın takip edilmesi ve şikâyetlerin azaltılması için ilaç tedavisi verilir.

Ayak Yanması neden olur? Ayak altı yanmasına ne iyi gelir? Ayakta karıncalanmaya öneriler ile ilgili etiketler sağlık ayakta yanma hissi ayakta karınclanma
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.