Ayağından zincirlediği oğlu yanarak ölüyordu

Bursa Yenişehir'de bir gecekonduda çıkan yangına müdahale eden itfaiye ekipleri ayağından zincirli bir çocuğu son anda alevler arasında bulup kurtardı. 11 yaşında olduğu öğrenilen çocuğun babası tarafından yaramazlık yaptığı gerekçesi ile ayağından zincirlendiği ortaya çıktı.

Bursa’nın Yenişehir ilçesi Tabakhane Mahallesi'nde bir gecekondu başlayan yagının arkasından büyük bir dram çıktı. Yangına müdahale eden itfaiye görevlileri yanan odada zincirle ayağından bağlanmış erkek çocuğu ile karşılaştı.

ZİNCİRİ BALTAYLA KESİP ÇOCUĞU KURTARDILAR

İtfaiye görevlileri alevlerin arasındaki çocuğun ayağındaki zinciri balta ile keserek dışarı çıkardı.

Çocuğun evden çıkartılmasının hemen ardından ise çatı büyük bir gürültü ile çöktü.

Ayağından zincirlediği oğlu yanarak ölüyordu

Çocuğu ilk gören itfaiye eri, "Yangının ortasında küçük bir çocuk gördüm. Çocuğu kolundan tutup kucağıma almak istediğimde ayaklarından zincirle bağlı olduğunu gördüm. Dışarıdan gelen sivil bir vatandaş elinde bulunan balta ile zinciri kesti ve çocuğu dışarıya çıkarmaya başardık. Evden çıktıktan çok kısa süre sonra evin çatısı çöktü. Çocuğu Allah korudu" diye konuştu.

Ayağından zincirlediği oğlu yanarak ölüyordu - Resim : 2

Evinde ailesi tarafından zincirle bağlanan 11 yaşındaki E.B., hafif yaralı olarak kaldırıldığı Yenişehir Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

VİCDANSIZLIĞA YARAMAZLIK SAVUNMASI

Olay yerine gelen Kaymakam Suat Seyitoğlu, evde kiracı olarak oturan 8 çocuklu Mehmet Bilir’e oğlunu zincirle bağlaması nedeniyle tepki gösterdi.

Ayağından zincirlediği oğlu yanarak ölüyordu - Resim : 3

Baba Mehmet Bilir, oğlunun çok yaramaz olduğunu bu yüzden evden çıkmaması için sadece evin içinde gezebilecek kadar bir zincirle onu bağladığını söyledi. Yangın esnasında da evde uyuduğunu belirten baba, "Böyle bir şey olacağını düşünmemiştim. Oğlum E.B. çok yaramaz olduğu için böyle bir formül düşündüm. Bilseydim böyle bir şey olacağını yapmazdım. Pişmanım" sözleri ile kendisini savundu.

Ayağından zincirlediği oğlu yanarak ölüyordu - Resim : 4

KAYMAKAM SEYİTOĞLU: GEREKEN YAPILACAK

Kaymakam Suat Seyitoğlu, böyle bir şeyin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Çocukla bizzat görüşüp gereken neyse yapacağız. Böyle bir şey asla kabul edilemez" ifadesini kullandı.

Evi yanan aileye Yenişehir’de TOKİ sosyal konutlarından geçici olarak bir ev verildi ve evin eşyalarının da Kaymakam Suat Seyitoğlu ve Belediye Başkanı Davut Aydın tarafından tedarik edileceği belirtildi.

Ayağından zincirlediği oğlu yanarak ölüyordu ile ilgili etiketler Bursa Yangın baba itfaiye zincir mehmet bilir Suat Seyitoğlu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.