Ay'a gitmek artık hayal değil! NASA tarihi verdi

Uzay ile ilgili çalışmalarını son hızla devam ettiren NASA, Ay'da yaşam için tarih verdi.

Yüzyıllar boyu insanlar tarafından Dünya'dan başka bir gezegende yaşamın mümkün olup olmadığı merak edilir. Bu noktada Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, uzayda yaşam hakkında araştırmalar yapar durur.

Ay'a gitmek artık hayal değil! NASA tarihi verdi

Gezegenimizin uydusu olan Ay'a bilindiği üzere ilk ayak basılmasından sonra en ayrıntılı incelenen gezegen konumundadır. Acaba uzayda yaşam var mı sorusu Ay ile son bulabilir. NASA, Ay'da yaşamın mümkün olduğunu ve yaşam için tarih verdi.

10 yıl içinde Ay'a gidilecek

Hu, BBC ile yaptığı röportajda “İnsanları yüzeye göndereceğiz ve orada yaşayacaklar ve bilim yapacaklar.” dedi. NASA çalışanı, insanların on yıl içerisinde tüm yaşamını Ay’da sürdürebileceğini öngörüyor. Ancak öncesinde Artemis programının sistemlerinin güvenli olduğunun kanıtlanması gerekiyor.

“İnsanlı uzay uçuşu için tarihi bir gün”

Hu, Orion’u taşıyan Artemis roketinin fırlatıldığı Çarşamba gününde “İnsanlı uzay uçuşu için tarihi bir gün” demişti. Orion, şu anda Ay’dan yaklaşık 134.000 km uzakta. 100 metre yüksekliğindeki Artemis roketi, Nasa’nın, astronotları Dünya’nın uydusuna geri götürme görevinin bir parçası olarak Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatıldı.

"Ay’a geri dönüyoruz"

Hu, Artemis’in kalkışının ardından “Bu, inanılmaz bir duygu ve bir rüya. Sadece Amerika için değil, Dünya için uzun vadeli derinlemesine uzay araştırmalarına attığımız ilk adım. Ve bence bu, NASA için tarihi bir gün, aynı zamanda insanlı uzay uçuşu ve derin uzay keşfini seven herkes için de tarihi bir gün. Ay’a geri dönüyoruz, sürdürülebilir bir program için çalışıyoruz ve bu bizi tekrar Ay’a indirecek insanları taşıyacak araç.” dedi.

Ay'a gitmek artık hayal değil! NASA tarihi verdi ile ilgili etiketler NASA
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.